גישות לטיפול בפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

24/11/2011 | 16:19 | מאת: רועי

שלום רב, ידוע לי כי קיימות אסכולות שונות בנוגע לטיפול בסכיאטיקה כתוצאה מפריצת דיסק מותני. למשל, במקרה של רופאים אורתופדיים, מומחי עמוד שדרה, רווחת הטענה כי כירופרקטיקה איננה מטפלת בכאב עם הקרנות, או כאב סכיאטי, אלא בכאב גב עצמו. מצד שני קיימת הכירופרקטיקה שבאה וטוענת כי כן ניתן לטפל בסכיאטיקה וכאב עם הקרנות – כולל תסמינים נוירולוגיים – בצורה שמרנית. יחד עם זאת, הטיפול יכול להמשך זמן לא מועט. אשמח לדעת מה דעתכם המקצועית, והכנה, לאור הניסיון שלכם, ולאור התפיסה המקצועית שלכם לגבי פריצת דיסק מותני. אגב, באופן אישי אני מתייחס לכירופרקטיקה בצורה רציני, מתוך אמונה שהטיפולים אכן מסייעים. תודה רבה,

01/12/2011 | 10:05 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום רועי, אפשר לטפל בפריצת דיסק בלי ניתוח ולרוב גם לחזור לפעילות מלאה. הטיפול הכירופרקטי בפריצת דיסק כולל כמה אספקטים. 1. הסרת הלחץ מעמוד השדרה ע"י מתיחה וע"י כך הורדת הלחץ מהדיסק ומהעצב הלחוץ. 2. טיפול בדלקת ובכאב. 3. שיפור היציבה ושיפור תפקוד מפרקי החוליות כדי למנע חזרה של המצב לקדמותו. הטיפול הכירופרקטי מביא להחלמה של פריצת הדיסק והדיסק חוזר לתפקוד מלא. לעומת זאת בטיפולים כירורגים המתבצעים ע"י אורטופדים הדיסק יפגע ולכן יש חשש שהעומס על עמוד השדרה יעבור לדיסק סמוך שיגרם לפריצת דיסק חדשה. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט ברודצקי 43, רמת אביב, ת"א 03-6470119 מושב גאליה (ליד רחובות) טלפון: 08-9319149

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב