כאבי גב עם הקרנה לרגל

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

13/07/2011 | 17:38 | מאת: חן

שלום ד"ר, מזה 3 חודשים אני סובל מכאבים חזקים בגב תחתון עם הקרנה לאורך הרגל עד הברך. ניסיתי טיפולים שונים: אוסטאופטיה, עיסוי רפואי וזריקות תחת שיקוף ללא שיפור. להלן תוצאות בדיקת CT שעשיתי: שחזורים מולטי פלנריים: יישור לורדוזיס מותני סריקה L4-L5: בלט דיסק היקפי, בחלקו האחורי לוחץ על השק סריקה L5-S1: אין עדות לבלט דיסק. זיז לטרלי משמאל נוגע בשורש העצב. קבלתי 10 טיפולים אצל כירופרקט בשיטת flexion-distracion ו-5 טיפולים אצל כירופרקט אחר שעובד בשיטה אחרת: אינפרא-אדום ומיטה עם גלגלים. עדיין אין הקלה. אני כמעט ולא מתפקד. הכאב מתגבר בעמידה ובהליכה. האם כדאי להמשיך בטיפול הכירופרקטי? האם יש שיטות נוספות שעשויות לעזור? תודה

13/07/2011 | 18:38 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

חן שלום, ישנם שיטות רבות במסגרת הכירופרקטיקה. אני ממליץ שתתיעץ עם הכירופרקט המטפל (במידה והוא/היא בעלי תעודה מוסמכת ולא סתם שרלטנים המשתמשים בתואר שלא בצדק) בכדי שיוכלו במידת הצורך לשנות את דרך הטיפול. ניתן לבצע מניפולציות וחבישות נוירודינמיות וכו'. בברכה, ד"ר יואב מוריץ מרכז ליגד 2 מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב