כאבים אחרי לידה ותסמונת הלר דנלוס

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

09/06/2011 | 21:03 | מאת: טל

שלום, אני בת 30 חצי שנה אחרי לידה, מניקה. אני סובלת מתסמונת הלר דנלוס עם בלטי דיסק מגיל 12 והלאה (L5 S1, L4 L5, C5 C6) ועקמת בגב העליון. אחרי הלידה החלו כאבים בגב התחתון, הולכים ומחמירים. בבקרים אני קמה עקומה לצד ימין כשמותן שמאל גבוה בכשני ס"מ ממותן ימין, דבר שלא היה לפני הלידה. אין לי הקרנות לרגלים והרופא חושד שמדובר בהחמרה של העקמת, למרות גילי בגלל התסמונת הלר דנלוס. עשיתי צילום ומדובר על: עקמת גבי קמורה ימינה 30 מעלות בערך. בצילום החזיתי. בצילום הצדדי: הקיפוזיס הגבי והלורדוזיס המותני בגדר התקין. בצילומים שיש לי מגיל 14 מדובר בעקמת של 25 מעלות. בכל מקרה אני לא יודעת בקשר להבחנה, אני מחכה לתור שלי. הבעיה העיקרית שלי היא ההקלה על הכאב ששולט בחיי כרגע, אני מוגבלת בתרופות בגלל ההנקה, והכאב רק הולך ומחמיר, אני לא מצליחה לקום מהמיטה בבוקר או ללכת נורמלי עד שהגוף מתחמם מה שיכול לקחת כמה שעות, כמובן זה שהבן שלי נהיה יותר ויותר כבד לא עוזר. תמיד פחדתי מכירופרקטיקה כי הגוף שלי כל כך גמיש ורגיש ודי שלטתי במצב ע"י ספורט בעיקר שחיה. אבל אני די נואשת עכשיו, אני יורדת במשקל בגלל הכאב ואיכות החיים שלי ממש ירודה, האם יש דרך להקל עלי? אני מחכה לפיזוטרפיה אבל יש לי תור רק עוד חודש וכפי שאמרתי תמיד חששתי מכירופרקטיקה אבל אני מוכנה לנסות הכל אם זה יכול לעזור ולא לסכן אותי יותר. הבעיה הגדולה שלא ציינתי היא שאני גרה באילת. אז סליחה על המכתב הארוך: האם כירופרקטיקה יכולה להקל עלי? והאם יש מישהו באילת? תודה טל

11/06/2011 | 19:42 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

טל שלום, לדעתי יש בהחלט מקום לנסות טיפולי כירופרקטיקה על מנת להקל על כאביך. ישנם טכניקות רבות בכירופרקטיקה המיועדות לטיפול באנשים עם גמישות יתר מסוגים שונים. חשוב לומר לכירופרקט את מצבך לפני תחילת הטיפול. לצערי אינני יודע האם יש כירופרקט מוסמך באילת אך אני מציע שתפני לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה http://www.israeldc.com/ ותבדקי. בברכה, ד"ר יואב מוריץ מרכז ליגד 2 המעיין 4 מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב