ריצה וכאב גב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

03/06/2011 | 13:25 | מאת: ערן

שלום, אני בן 28 עשיתי CT, ואלו הממצאים: סריקת L4/L5: על רקע בלט דיסק דיפוזי המצר את הפורמינות הנאורליות מבחינים בבקע דיסר מרכזי הגורם ללחץ על השק התקאלי. סריקת L5/S1: ספונדילולזיס דו -צדדית מלווה בספונדילולסטזיס דרגה 1. בקע דיסק מרכזי-לטרלי שמאלי, מלווה בלחץ על השק התקאלי. טוב עכשיו לשאלות: 1. בגדול, מה אומר כל מה שכתוב למעלה? 2. מה עלי לעשות על מנת לשפר את איכות החיים, ולחיות ללא כאב מתמיד? 3. האם ריצה יכולה להרע את המצב או להפך? תודה, ערן

05/06/2011 | 08:25 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

ערן שלום, לשאלתך, ממצאי הCT מדגימים שינויים שחיקתיים בדיסקים בגובה L4-5 ו-L5-S1. ממאים אלו הם ככל הנראה משניים לספונדילוליטיק ספונדילוליסטיזיס - החלקה של חוליה אחת קדימה ביחס לחוליה שמעליה (במקרה שלך L5 על S1). דרגה 1 משמעותה כי החוליה החליקה קדימה מרחק של פחות מרבע אורך גוף החוליה (הדרגה הנמוכה ביותר). יש לציין כי לרוב מצב זה קורה בגיל העשרה המוקדם. קשה לענות על סעיפים 2 ו-3 בשאלתך ללא בדיקה. אני ממליץ כי תגיע לבדיקת כירופרקט לצורך הכוונה וטיפול. בכל מקרה בזמן ריצה רצוי להשתמש בנעליים ו/או מדרסים הנותנים בלימת זעזועים מירבית. בברכה, ד"ר יואב מוריץ מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

05/06/2011 | 11:36 | מאת: ערן

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב