עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

05/02/2004 | 23:10 | מאת: אבי יששכר

שלום רב, אני בן 48 ולאחרונה אני חש תחושה קהה ברגליים והליכה לא יציבה. נישלחתי לבדיקת CT ששם מצאו היצרות של כ-40% של התעלה בחוליות C4-5-6 ולחץ ניכר על חוט השידרה. הטיפול שהוצע לי על ידי האורטופד הוא ניתוח (דחוף). האים לכירופרקטיקה יש מענה לבעייה זו. לתשובתך אודה

06/02/2004 | 19:45 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום אבי, קשה לי לענות על שאלתך כיוון שאינני יודע מהן הבעיות הנוירולוגיות שנמצאו בבדיקה גופנית. באופן כללי, חשוב לדעת שיש שתי סוגי היצרויות של תעלת השדרה: - היצרות רכה- הנגרמת, בדרך כלל, על ידי פריצת דיסק והדלקת המתפתחת בעקבות הפריצה . היצרות קשה- הקשורה לתהליכים ניווניים בחוליות עמוד השדרה הצווארי והרצועות המייצבות אותן. במקרה של היצרות רכה- קיימת אופציה של טיפולי מתיחה עדינים כמוצא קונסרבטיבי לפני ניתוח. במידה והגוף מסלק את הדלקת ובכך יורד הלחץ מחוט השדרה- הירווחת. במקרה של היצרות קשה - ייתכן והאופציה הניתוחית היא המועדפת. במידה וקיימת בעיה נוירולוגית מאוד משמעותית כדוגמת איבוד שליטה על מתן שתן, חולשה משמעותית של שרירי הרגלים וכדומה, ניתוח - האפשרות היחידה. בקיצור, ההחלטה אם לנתח או לא תלויה ברמת הסימפטומים וסוג ההיצרות מומלץ להיוועץ במספר נוירולוגיים לפני הגעה להחלטה כל שהיא ולא להיחפז יותר מדי. בהצלחה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב