שאלה על צילום של בני

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

21/08/2003 | 23:49 | מאת: אם מודאגת

לפני שבועיים בני בן ה 23 הרים משהו כבד , נשלח לצילום וכך התוצאה: ספינה ביח' אחורית S1 מה זה אומר??????????? מודאגת מאוד עד שילך לאורטופד אודה לכם מאוד אם אקבל תשובה

22/08/2003 | 08:28 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום לך, כנראה שמדובר במושג 'ספינה ביפידה' (קיימים מספר סוגים) זהו מום מולד שבו החלק האחורי של עצם החוליה (הלמינה והזיזים האחוריים) לא התאחה לצורת טבעת (רצף הטבעות יוצרות את תעלת השדרה.) ייתכן וזה מימצא אקראי בלבד בצילום ולא הגורם לבעיה. יש צורך בבדיקה נוירולוגית יסודית לאיבחון מקור הבעיה. בהצלחה

22/08/2003 | 09:39 | מאת: אם מודאגת

תודה !!תודה על תשובתכם המהירה ועוד שאלה האם מום זה גורם לבעיות כלשהן ? בעתיד ? האם יש משהו לעשות בנדון? מה זה בדיוק ? זו פעם ראשונה שאני שומעת על כך

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב