צניחת רחם לאחר לידה וקרוהן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

16/12/2016 | 12:39 | מאת: מריה

שלום, אני בת 33 אני שמונה חודשים אחרי לידה ראשונה,אני חולת קרוהן כחודשיים סבלתי משילשולים קשים אחרי טיפול אנטיביוטי התחלתי לסבול בקושי במתן צורה.בנוסך בזמן האחרון ממש לא מצליחה להתאפק במתן שתן, מרגישה רפיון . בנוסף לאחר שאני נותנת צואה אני מרגישה את צוואר הרחם ממש יוצא קצת ונאלתת להחזירו ( לדחוף) פנימה. הבנתי שזה צוואר הרחם מתיאור המצב לרופאת נשים. אני עם התקן לא הורמונלי כי אסור לי גלולות. מקריאת החומר ברשת אני מבינה כי מדובר כנראה בצניחת רחם, האם זה נגרם מהלידה או מהקרוהן? מה עליי לעשות ואם לא מאוחר מידי? האם אוכל לעבור הריון נוסף?

שלום רב, תחושת הצניחה שאת מרגישה קשורה ללידה ולא למחלת קרוהן. ממליץ לך בשלב ראשון להתחיל פיזיותרפיה לרצפת האגן , ולהגיע בהמשך להערכה אורוגינקולוגית. בברכה, מני אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה