דליפת שתן בזמן צחוק שיעול והתעטשות

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

14/10/2011 | 00:56 | מאת: מאיה

אני סובלת כבר 4 חודשים מדליפת שתן במיוחד בצחוק. אני לא שולטת וממש יורד לי הרבה שתן. לפני חודש הייתי אצל אורולוג והוא שלח אותי אחרי בדיקות דם לפיזיוטרפיסטית . הייתי אצלה כבר 4 פעמים והיא לימדה אותי תרגילים לחיזוק רצפת האגן. אני מבצעת את התרגילים יום יום כמה פעמים . אולם על בריחת השתן בזמן צחוק אני לא רואה שינוי זה ממשיך. זה מאוד מטריד אותי. מבקשת לשאול אחרי כמה זמן זה אמור לעבור או לא ומה אתה ממליץ לי לעשות. אני בת 52 ואף פעם לא היה לי בעיות בשתן. אני עושה אופני כושר שעה כל יום ותרגילים לחיזוק הבטן{אני לא שמנה} וגם רוצה לשאול אם זה שיש לי גזים זה קשור כיוון שזה התחיל לי גם באותה תקופה ולא שיניתי שום תפריט באוכל. גם הגזים מפריעים לי מאוד. שואלת מה אתה ממליץ לי האם להמשיך בטיפולים הפיזיוטרפים או כדאי ללכת לניתוח והאם אני צריכה לבדוק את עניין הגזים שיש לי והאם זה קשור. בברכה

15/10/2011 | 06:06 | מאת: ד"ר קונדריאה

הגזים הם בעיה הנובעת מאותן סיבות וצריכה התיחסות. הטיפול לאחר השלמת הברור צריך להיות כולל לשתי הבעיות- ניתוח הוא אופציה מתאימה. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה