בדיקה אורודינמית

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

13/11/2010 | 18:15 | מאת: מור

מאז ומתמיד<אני בת 21>יש לי רצון ללכת לשירותים כול הזמן<הרבה פעמיים גם אחרי 5 דקות>וגם כאשר אני נמצאת שם לוקח לי הרבה זמן להתרקן והרבה פעמיים אני לא מצליחה להתרוקן לגמרי.חשוב לציין שאין לי דליפות שתן רק צורך תמידי. עשיתי מספר בדיקות:בדיקת שתן כללית ותרבית ששתיהן היו תקינות בדיקת כליות ודרכי שתן-אולטראסונד שגם היה תקין בנוסף עשיתי בדיקה אורודינמית שאמרו לי שלפיה יזהו את הבעיה שלי-ולא ממש הצליחו. אשמח עם תעזרו לי לפענח את תוצאות הבדיקה:נתינת 467 סמ"ק שתן עם זרימה מרבית של 15.7 מ"ל לשניה ושארית של 50 סמ"ק עם הפסקות. בדיקת CMG כולל רישום EMG:בשלה המילוי ועד נפח מילוי מרבי של 262 סמ"ק<בשלפוחית היה 400 סמ"ק-הקיבולת האמיתית>הייתה העינות שמורה וללא התכווצות בלתי רצונית של DETRUSOR.הEMG יציב וללא עדות לDSD.בשלה התתרוקנות היתה התכווצות בלתי רצונית של DETRUSOR בעוצמה מירבית של 34 ס"מ מים עם הטלה מסביב לצנתר דק בזרימה מרבית של 8.5 מייל לשנייה.עקומת לחץ\זרימה בתחום זרימה חלשה ממקור לא חסימתי. לסיכום:הבדיקה הדגימה זרימת שתן לא תקינה למרות שהזרימה המרבית בגבול התקין.שלב המילוי של ה-CMG ללא עדות ל-OVERACTIVE BLADDER ועם העינות וקיבולת תקינים. מה כול זה אומר? האורולוג ציין שהוא חושב שזאת בעיה נירולוגית שהוא לא מוסמך לטפל פה.עשיתי בדיקת נורולוגית פשוטה<לגעת באף וכדומה>שהייתה תקינה והוא אמר שזה לא קשור לבדיקה הזאת.צריך בדיקה אחרת ולא ציין איזו. תודה רבה מראש...

17/11/2010 | 16:03 | מאת: ד"ר קונדריאה

עניתי בפורום וולפסון

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה