נפיחות מהנרתיק בעת הורדת אגן.

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

29/01/2010 | 17:58 | מאת: דנה

במהלך הרמת אגן בתרגילי פילאטיס, יוגה , בעיקר בעמידת נר ולעיתים גם בזמן גלגול אגן למעלה בעת קיום יחסי מין כאשר האגן יורד יש נפיוחת גזים שמשתחררות באופן לא רצוני. יש לי ציסטוצלה דרגה 2 וצניחת רחם דרגה 1. אין דליפת שתן במאמץ ובכלל. התופעה אינה כואבת אבל מביכה מאוד. ממה נובע? מה ניתן לעשות? האם פיזיותרפיה לחיזוק רצפת האגן עשוייה לסייע?

03/02/2010 | 14:36 | מאת: ד"ר קונדריאה

פיסיוטרפיה עשויה לעזור חלקית. יש מקום לניתוח לשיחזור האנטומיה ומניעת כליאת האויר בנרתיק. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה