שארית שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

12/12/2009 | 15:55 | מאת: יוסף לוי

אני בן שבעים ושבע, כבר שנים רבות, עשרים לפחות שמצאו אצלי בבדיקות שארית שתן גדולה, בסביבת 400 מ"ל, וכבר אז דיברו איתי על צורך בקטטר. מאחר שלא סבלתי מדלקות וגם לא משום הפרעות אחרות החלטתי להמנע מזה. באחרונה אמרו לי גם אורולוג וגם מומחה לכליות שאני חייב לטפל בעניין, כולל צינתור, כדי להמנע מנזק בלתי הפיך לכליות, שיכול להביא גם לצורך בדיאליזה. אציין כי גם עכשיו בדיקת דפקודי כליה שלי היא תקינה לגמרי, קיאטינין 1,03 אורולוג בכיר שנשלחתי אליו הציע בדיקת גב, מתוך חשד שהשלפוחית הרפה שלי נגרמה בגלל לחץ על העצבים בעמוד השידרה. הוא גם מצא הפרשי רגישות בין צד שמאל שלי לצד ימין, הרגיש פחות. מזה שנים אני סובל מגלים של הפרעות בעמוד השידרה, שמתבטאות בתקופות של גלי כאב ברגל ימין, שנמשוך כמה חדשים, זאת אחת לכמה שנים. בMRI אכן מצאו תהליכים ניווניים מתקדמים, כולל היצרויות בין חוליות 2-3-4 אורטופד בכיר שבדק אותי אחר כך מצא שהמצב אינו כזה שמצריך התערבות כירורגית והמלצתו היא בדיקות לחץ בשלפוחית השתן וכן בדיקות רצופות ביממה של שאריות שתן תוך אישפוז של יום בבית החולים. שאלותי הן האם יש דרכים לריפוי בלי התערבות חודרנית, כלומר גם בלי קטטר? התעמלות שרירים למשל? האם הנזק הקשה לכליום נגרם בבת אחת, או שזה תהליך שאפשר לעקוב אחריו בבדיקות, ורק כשהמצב מתחיל להחמיר להתחיל בטיפול בקטטר?

14/12/2009 | 10:13 | מאת: ד"ר קונדריאה

לצערי מומחיותי היא בנשים בלבד פנה בבקשה לפורום אורולוגי. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה