צנית רחם והטיפול בה.

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

26/02/2009 | 16:20 | מאת: סיגלית

לדר' קונדריאה אלכסנדר שלום רב, אני אישה בת 62, סובלת מצניחת רחם מזה 9 שנים. לאחרונה החלו להופיע דימומים, בהתייעצות עם גניקולוג הומלץ לבצע כריתת רחם אבל בהתייעצות רופא מומחה של מרפאת "כללית", דר' נוימן מנחם,המליץ לי הדר' להתקין רשת במקום לבצע כריתת רחם. שאלתי היא כזאת, מבחינה רפואית, מה מומלץ יותר לעשות? כריתה או התקנת רשת?האם ישנם סוגי התקנים שונים המומלצים יותר או פחות?ומבחינת הטיפול מה נימצא בסל הבריאות? כמו כן מה לגבי תגובות הגוף לרשת , האם זה לזמן מוגבל או לא? בציפייה לתגובתך. תודה מראש, סיגלית.

01/03/2009 | 09:24 | מאת: ד"ר קונדריאה

לא ניתן לענות באופן מלא ופרטני אך אני יכול לדבר באופן עקרוני. בצניחת רחם גדולה ולא הוכח שהרמתו עם רשת שווה או טובה יותר מאשר בכריתתו ותיקון הלדן. גם בניתוחי כריתת רחם לדנית משתמשים לעיתים ברשת לבניית קירוות הלדן. לכן אין כן מצב של א או ב. הרשת מחזקת מאוד את הדופן אך באחוז קטן של המקרים עללולה להחשף לנרתיק ואזי יש צורך בטיפול הכולל לעיתים הטרייה כירורגית. אני חושב שאת צריכה חוות דעת נוספת ומכריעה. בברכה

01/03/2009 | 17:00 | מאת: סיגלית

תודה רבה על תגובתך. הייתי שמחה לקבל המלצה על רופא מסויים לצורך היתיעצות נוספת.

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה