תסמונת אספרגר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/05/2002 | 20:44 | מאת: פנינה

שלום, יש לי בן בגיל 16. עד היום הוא אובחן כלוקה ב- A.D.D . ילד פיקח וחכם,רגיש ופגיע, בעל "פיוז קצר" , רמת תסכול נמוכה ,דיבור יתר ובעל התפרצויות זעם ואלימות שעליהם מצטער אח"כ . ילד שחי בעיקר בעולם המבוגרים ואין לו חברים למעט במהלך שעות הלימודים.מאז מעולם למד במוסדות החינוך המיוחד וגם שם הוא חריג ושונה. לאחרונה אובחן כלוקה בתמונת "אספרגר" .שכל מה שהצלחתי להבין הוא שזו רמה מסויימת של אוטיזם, והלקות היא בלימוד והפנמה של קשרים חברתיים. מה זה בדיוק ? מי ואיך מטפלים ?האם יש אתר או ספרות בעברית ? המון תודה

סינדרום אספרגר הוגדר רק לפני כעשר שנים, על כן עדיין אינו מוכר דיו! הוא מגדיר אנשים בעלי קושי בהבנת "כללי החברה", מתיחס ללקות למידה בתחום החברתי והקשרים עפ בני אדם ו ובני גילו של הילד. לאחרונה קמה בארץ קבוצת הורים המעוניינים לקדם את הידוע בארץ על הנושא. תפני אלי בטלפון ואשמח לתת לך שם וטלפון של חבר בקבוצת הורים המקדמים את המודעות לנושא. לא ידוע לי על חומר קיים בעברית, אך אני בטוחה שאירגון ההורים ידע לכוון אותך בנושא ייחודי זה. ההורים מתכוננים לעשות יום עיון בנושא, כך שתוכלי אף להצטרף לקבוצת הורים ולהיות פעילה בקידום הידע והמודעות לסימדרום זה.

24/05/2002 | 20:09 | מאת: מירב

שלום ותודה. מה מס' הטל' ?

24/05/2002 | 21:43 | מאת: פנינה

שלום, הרופא שאיבחן את בני כלוקה בתמונת אספרגר הינו רופא ילדים. לדבריו הטיפול בילד אמור להעשות ע"י קלינאי תקשורת ! מה הקשר ? ככל הידוע לי קלינאי תקשורת מטפל בבעיות שפה/לשון, לבני אין כל בעיה בתחום הביטוי המילולי. אודה להסבר. פנינה

17/06/2002 | 00:04 | מאת: סיגל חורי - קלינאית תקשורת

ראשית, האיבחון של תסמונת אספרגר הינו איבחון מורכב וכדאי שיכלול התייחסות של רופא ילדים, פסיכולוג או פסיכיאטר ילדים וקלינאית תקשורת שמתחברת לעניין דרך ההתייחסות הרחבה יותר של המושג תקשורת, קשר חברתי, חשיבה חברתית ושימוש ופיענוח של רמזים וסימנים המתקיימים בתוך התקשורת עם הזולת. תחום זה הינו רחב ועשיר, הרבה יותר ממה שנידמה לנו כשאנו מבצעים תקשורת ספונטנית ויעילה. וכאן נכנסת עבודתה של הקלינאית עם שימוש בכלים מתחומי השפה, החשיבה (קוגניציה), ןגם.... התקשורת. כמו - כן לילדים רבים בעלי תסמונת אספרגר אין אומם בעיות באוצר המילים או בתחביר, אך הם מתקשים יותר בהבנה ובשימוש של שפה מופשטת ובהבעה מילולית של רעיונות מופשטים. בהצלחה לך ולילדך! חשיבה

20/11/2003 | 21:31 | מאת: מירי

יש לי ילד שהוגדר כסובל מבעית אספרגר מה הדין של הילדים האלה שמתלוננים עליהם במשטרה - והם נקראים לחקירה. האם יש למשטרה זכות לחקור אותם

11/01/2004 | 09:32 | מאת: יוחאי

שלום לכולם! אני עובד סוציאלי שמטפל באדם מבוגר (בשנות השלושים המאוחרות לחייו) שאובחן כלוקה בתסמונת אספרגר. אני מחפש עבורו מסגרת של דיור מוגן באזור ירושלים. האם מישהו מכיר מסגרות לבוגרים בירושלים או מחוצה לה? בלית ברירה הציעו עד כה לשלבו במסגרות של דיור מוגן עבור נפגעי נפש - כפי שאני יודע שקורה במקרים רבים עם נפגעי אספרגר מבוגרים - אבל נראה לי שייתכנו אופציות טובות יותר עבורו. אם מישהו מכיר, שמע או יודע, אשמח לקבל פרטים. בתודה, יוחאי חקק 02-6250728

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה