בעית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/12/2001 | 20:23 | מאת: נעמה

ילדי בן 4 ומבקר בגן רגיל של ילדים בטווח הגילאים שנתיים עד 4, לא גן עיריה. יש לו בעיה בתקשורת עם הסביבה , והחלטנו לעשות משהו בנידון. איך מתבצע אבחון וטיפול, בהנחה שיהיה צורך בטיפול רב מקצועי? בשלב ראשון קיבלנו הפניה מרופא הילדים לאבחון פסיכולוגי במכון להתפתחות הילד. האם הפסיכולוג הוא הגורם הקובע מה בדיוק צריך הילד? וכן רציתי לדעת, אם יש איזשהו ארגון או עמותה בארץ של ילדים עם קשיי תקשורת (לא אוטיסטים) שניתן להיעזר בהם בעניין הדרכה, מידע וכדומה.

במכון להתפתחות הילד יש צוות רב מקצועי שעובד ביחד, מה שאורמ שהפסיכולוג במכון יאתר את הקשיים ויפנה לאיבחונים נוספים, לפי הצורך. אם יהיה צורך בטיפול, יהיה המכון המקום אשר ידאג לכל תוכנית טיפולית, לפי הצורך. אין אירגון יחודי לילדים עם הפרעות בתקשורת, יש אירגונים לילדים הסובלים מהפרעות כלליות הכוללות הפרעות בתקשורת, כמו קשיי למידה ("ניצו"), ילדים עם פיגור שכלי ("אקים"), ילדים עם נכויות פיזיות ("אילן") וכמובן ילדים עם קשיי שמיעה ("מיחא"). תוכלי לקבל מושג יותר רחב בעיון באתר קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה