תאומים בני שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/09/2012 | 11:12 | מאת: פיקיוב

פרידה שלום אני אמא ל4 ילדים ויש לי תאומים בני שנה ושלושה חודשים ואני קצת מוטרדת מהתפתחות השפה אצלהם הם אומנם אומרים בין5-10 מילים ומבינים כל דבר ויודעים להסביר כל דבר שהם רוצים אך אחיהם הגדולים(ואני יודעת שאסור להשוות) היו עם אוצר מילים נרחב הרבה יותר בגיל זה ואף חיברו כמה מילים למשפט. רופאת הילדים אמרה שזה תקין לגילם אך אניני רגועה והייתי רוצה לפנות לגורם מתאים אפילו באופן פרטי. יש לנו מקרה אחר במשפחה של ילד עם עיכוב בדיבור שכל הזמן אמרו להוריו כי המצב תקין לגילו ולבסוף החלו לטפל בבעיה רק בגיל 3 כיום הילד בין 6 ועדיין לא הדביק את הפער ואיני רוצה להיות במקום הזה. תודה רבה על תשובתך וחג שמח

ההתפתחות של תאומים שונה מילד "בודד" הם מפתחים שפה ותקשורת משלהם וידוע שמאחרים בשימוש בשפה של "האחרים", 5-10 מילים בבנים בגיל זה נשמע תקין, אם הם מבינים את הנאמר ומתקשרים, אז כניראה שאין מקום לדאגה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה