איחור בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/08/2001 | 16:40 | מאת: איילה

מחבר: איילה תאריך: 11-08-2001 16:32 פרידה שלום, בהמשך לשיחתנו מ22.7.01 , פניתי למכון ההתפתחות לילד ולאחר שהם קיבלו את כל הפרטים על עמית - חוו"ד מהקלינאית תקשורת, הפניה מרופא הילדים, המלצה מרופא א.א.ג ושאלון הכרות מההורים, הם ראו לנכון - ל א - להזמין את עמית לאיבחון כי אין צורך, הטיפול שהוא מקבל נכון ואין בעיות נלוות כך שאין צורך "לשגע" את הילד. האם זה תקין לקבוע כך איבחון ללא בדיקת הילד? והאם אני יכולה להיות בטוחה על סמך דעתם שאין בעיה מיוחדת שגורמת לו איחור בדיבור וזה רק ענין של זמן שגיל הדיבור ידביק את הגיל הכרונולוגי? אם כעת שוללים בעיה מיוחדת כמו דיספרקציה(שבמכון מסויים טענו כך בניגוד לקלינאית של עמית ושל המכון להתפתחות הילד), באיזה שלב אני כן צריכה לדאוג אם עמית אינו "מדביק " את הפער? תודה , איילה.

26/08/2001 | 21:19 | מאת: מרב

איילה שלום, יש לי ילד בן 4 וחצי עם סיפור מאוד דומה, הן מבחינת תחילת הטיפול והן מבחינת היכולות היום. יש לי קלינאית מעולה וברגע מסויים הסתבר שצריך גם פזיוטרפיה ואחר כך ריפוי בעיסוק (בהתחלה ממש לא הבנתי מה הקשר..........) אם תרצי פרטים נוספים את מוזמנת לכתוב לי לאי מייל ואשמח לעזור מרב

31/08/2001 | 23:04 | מאת: איילה

מרב שלום, תודה על תגובתך, מה הקשר באמת? ריפוי בעיסוק לילד מאוד רגוע? אודה לך מאוד לתשובתך איילה.

הטיפול בילד צריך להיות כוללני, ויש הבטים של דיבור שמטופלים על ידי התיחסות לתפקוד בעוד תחומים, מלבד הדיבור. ריפוי בעיסוק לילד עם בעיות בקואורדינציה או פעילות מוטורית עדינה ופיזיוטרפיה לילד עם קשיי יציבות או מוטוריקה גסה, ללא התיחסות רק לתנועתיות יתר וכו'. באשר לבנך, אם יש קלינאית בתמונה זכותך וחובתה למסור לך מידע מספיק כדי שתרגישי שאת נותנת לבנך את הטיפול הטוב. תוכלי לפנות אליה ולדרוש ממנה הסבר על מצבו של בנך. יש לך זכות לפנות לקלינאית התקשורת האחראית על כלל הטיפול הזה בקופ"ח בה הינך מבוטחת וגם לקבל דעה נוספת דרכם, וזה בהמשך לכך שבמכון להתפ' הילד סירבו לקבלו לאבחון, מוזר מאד?????? תוכלי גם לפנות למשרד הבריאות, למחלקה לאם וילד בירושלים ולהתיעץ שם עם קלינאית התקשורת הראשית של המשרד ושל התפתחות הילד. אשמח לכוון אותך בהמשך.

10/09/2001 | 00:57 | מאת: תמר

שלום לך פרידה בני מאובחן כ pdd בן 3 אינו מדבר למעט מילים ספורות נימצא בגן תיקשורת. בקרוב יקבל טיפולים ע"י קלינאית תיקשורת בריפוי בדיבור במיסגרת הגן. כידוע לך יש בעיה במס' הקטן יחסית של העוסקים במיקצוע זה . שאלת בקשה לי אליך קלנאי\ת תיקשורת מעולה באיזור מגורי - איזור מודיעין. כמה שעות שבועיות לדעתך זקוק הילד בשלב זה כדי להישתלב בעתיד בבית הספר?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה