גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/07/2001 | 00:27 | מאת: י

יש לי בעיה כבר כמעט שנה וחצי שאני מגמגם לפעמים לוקח לי שנייה להתחיל את האות הראשונה במשפט זה לא שאני אוטיסט או משהו כזה זה התחיל מבערך כתה ז אבל מוזר שבמשפחה ועם חברים טובים אני מרגיש שאני מדבר חופשי רציתי לדעת אם יש תרופה לבעיה ועוד כמה זמן זה יעבור וגם רציתי לדעת אם זה קורה רק לי? או שלכל בן אדם בחיים שלו? זו בעיה פסיכיאטרית או כימית פיסית וכו`

יש הרבה הסברים לגימגום, כי זו תופעה שיכולה להצביע על בעיה או להיות תופעה נורמלית, לחולף או לא לחולף עם הזמן. למעשה לכל אדם יש "תקלות" בדיבור נורמלי ואין צורך במתן הגדרה כאילו זו בעיה, אלה אם זה גורם להפרעה ביכולת לתקשר עם הסביבה או לתפקד באופן סביר. זה יכול גם לעבור ולהופיע שוב, בעקר במצבי לחץ או מתח, ואין מה לעשות מזה עניין. הנסיון להסתיר את התקלות גורם לרוב ליותר תקלות ולכן עדיף לא להכנס ללחץ, כי הלחץ מחמיר את המצב! במידה ומפריע לך רצוי שתפנה לקלינאי תקשורת המצוי בתחום ותברר יחד עם איש המקצוע את פשר העניין, בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה