"דיבור" אצל תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/11/2003 | 12:44 | מאת: דנית

היי, יש לי ילדה בת 5 חודשים. מהתחלה היו אצל הילדה בעיות עם האכלה, בעיות עם התפתחות וכיום היא קצת היפוטינית (שרירים חלשים) הרופאים טוענים שכנראה הילדה מתפתחת לאט. מה שמטריד אותי מעבר לזה זה שהיא אינה משמיעה קולות /מפיקה קולות בכלל, חוץ מבכי בקול רם. אין לה את התגובה הסביבתית כגון: אה, או, אי... בדיקת שמיעה עשינו לה במכון שמיעה של התפתחות הילד, ומצאו שפעם היא מגיבה ובאמת מסובבת את הראש ופעם לא, והם טוענים ש"מותר"לה וזה בגדר הנורמה.... האמת שזה לא מספק אותי,כי לפעמים כשאני קוראת לה היא לאט מגיבה.... האמת שאני מאד מודאגת... האם אתם נתקלתם בבעיה מסוג זה? מה ניתן לעשות ע"מ לאבחן משהו?

מכון שמיעה של התפתחות הילד? ככל שידוע לי אין במכון להתפתחות הילד הציוד הנדרש לבדיקות בילדים קטנים. האם היא השמיעה קולות והפסיקה או הייתה תמיד שקטה? ילדים עם היפוטוניה לעתים מתקשים בהפקת קול עקב מערכת נשימה חלשה, תתיעצי בנושא זה עם רופה הילדים או הרופא במכון להתפתחות הילד. בעניין השמיעה המלצתי, פני לרופא הילדים שלה ובקשי הפניה למכון במרכז רפואי מוכר, כמו תל השומר, ההדסה ירושלים, ביה"ח איכילוב או מרכג אחר מוכר וגדול, שיש להם את הציוד לביצוע בדיקות אוביקטיביות כמו BERA או OTOACOUSTIC EMISIONS אם התשובות יהיו כאלו שהשמיעה תקינה פני לקלינאי תקשורת המתמחה בעבודה עם ילדים קטנים או המסגרת המכון להתפתחות הילד ובקשי לברר את הרצון של התינוקת ליצור קשר עם הסביבה, קשר עין וכד'. תנסי בינתיים להשכיב אותה התנוחות שונות ותבדקי אם הנשימה וקצב הנשימה משתנים... לעתים בשכיבה בצד מסויים יותר קל פיזי מאשר בתנוחה אחרת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה