התדרדרות מדאיגה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/07/2003 | 02:08 | מאת: אסי

שלום, אני בן 28, נכה צה"ל ולפני כחצי שנה חל שינוי קיצוני לרעה במצבי מבחינה התנהגותית, ומבחינת הדימוי העצמי שהיה לי קודם לכן - ללא כול סיבה הנראית לעין. עד לפני כחצי שנה, הייתי מאוד פתוח ונהנתי להפגש עם אנשים, יכולתי לתקשר בקלות ויכולת הביטוי שלי זרמה בחופשיות כזו שתמיד הרגשתי נהדר עם עצמי ועם מה שאני אומר, אבל, באופן מוזר ופתאומי התחילה היתדרדרות וזה התחלף בתחושת ריקנות, חוסר בטחון עצמי, עצבות, הסתגרות בתוך עצמי, כאבי ראש קשים מלווים בתחושה של זרמים בראש, הפרעה או חסימה ביכולת המחשבתית הדרושה לצורך דיבור ולפעמים גם קושי פיזי בדיבור - במיוחד עם זרים - שמתבטא בכך שהדיבור נתפס או נתקע במהלך שיחה, לעיתים בצורה בלתי מורגשת לצד השני, אך אני מרגיש בה בבירור. ההפרעה הפיזית בדיבור קיימת למעשה כבר כמה שנים, אך כמעט ולא היתה מורגשת בתקופה שקדמה להיתדרדרות ואף חשבתי שהיא חלפה, אך בעקבות המצב הנוכחי שלי - אני מרגיש שיש החמרה מסוימת, במיוחד כשאין לי קשר עין עם האדם שאיתו אני מדבר - אני לא רגוע ויש מצבים שאף קצב פעימות הלב מתגבר. האם ישנה דרך כלשהי לאבחן את מצבי ולסייע לי להתגבר על התופעות המתסכלות האלו? אודה על תגובתכם,

אני מצטערת לשמוע על הרעה במצבך ומקוה שזו תהיה חולפת, לעניינינו, הינך מתאר מצב של ירידה בתחושה ובעקבותה, גם בתפקוד. עצתי, בקש להפגש עם פסיכולוג קליני או פסיכיאטור המבין גם בטיפול לא תרופתי, תציג את תחושותיך ותנסה לשמוע לעצתם, אשר יכולה לכלול טיפול תרופתי לצד טיפול רגשי-התנהגותי. מקוה שהם יוכלו לסיעה לך! תאורך של המתרחש בדיבורך מתאים למצב של דיכאון והדביאו מהווה חלק של ביטוי לתחושותיך, על כן, טיפול על ידי קליניא תקשורת לא יקל על מקור הבעיה ואף יכול להחמיר אותה. פנה ליעוץ ריגשי ותן לעצמך הזדמנות לצאת מתוך מצבך החולף. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה