בעיית גמגום לילדה בת-5 וחיפוש אחר קלינאית תקשורת המתמחה בגימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/05/2017 | 22:27 | מאת: אורית

שלום רב, בתי בת ה-5 הינה פגית אשר מטופלת בגן לחינוך מיוחד, בגן אובחנה כמגמגמת והופנתה לקלינאית תקשורת בקהילה, הנ"ל אבחנה אותה אף היא כמגמגמת אך היא אינה מתמחית בגמגום, לכן עזבנו אותה. כעת מחפשת קלינאית תקשורת המתמחה בגימגום, באיזור חולון, ראשון. אנחנו חברי מכבי. אשמח לקבל את עזרתכם בנושא. תודה מראש, אורית

תצטרכי לפנות דרך רכזת האזורית במכבי. או לאל התעצל, לצלצל לקלינאיות לפי הסדר בחוברת השרותים של הקופה ולשאול מי מטפל בעניין זה. לדעתי, אם היא רק בת חמש ונמצאת במסגרת חינוך מיוחד, הייתי מהמרת על כך שזאת תופעה התפתחותית ולא נוגעת בעניין. בגיל זה, בכל הילדים, יש תקופה של חוסר שטף וחיפוש אחר מילים, הילד מתחיל לדבר לפני שהצליח לגבש לעצמו מה ואיך ידבר ובנתיים חוזר בעקר על תחילת המילה או המשפט, עד שמארגן את המסר. בחינוך המיוחד יש קלינאיות תקשורת, אולי תתיעצי גם איתם? בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה