דלקת חוזרת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/08/2000 | 00:03 | מאת: תמר

אני בת 30+ ובשנה האחרונה (הספקתי כבר להיות בהריון וללדת) סבלתי מלפחות 6-8 פעמים מדלקות גרון (עד עתה לא סבלתי מהן מזה שנים). הטיפול שניתן לי היה תמיד רספרים. ככשאמרתי לרופא המשפחה שהדלקות חוזרות נתן לי רספרים לתקופה ארוכה יותר ו/או להמשיך כדור ליום במשך 20 יום נוספים כדי למנוע הדבקות נוספת. אינני מעונינת בלקיחת אנטיביוטיקה רבה כל כך וכשביקשתי לעשות משטח גרון נעניתי בשלילה (בטענה שימצאו שזהו חידק הסטרפטוקוקוס וממילא יתנו לי רספרים). האם לפנות לרופא מקצועי, או להמשיך להקשיב לרופא המשפחה?

16/08/2000 | 21:42 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום תמר רספרים איננה תרופת הבחירה לדלקת גרון חיידקית. מאד מומלץ ליטול משטח גרון לפני תחילת הטיפול. לפיכך, אנא פני לרופא א.א.גרון בפעם הבאה ... בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון