ניתוח ספנואידוטומיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/08/2000 | 15:45 | מאת: בילה

אני סובלת מזה כמה שנים, מדלקות חוזרות ונשנות בסינוסים, המלוות בכאבי ראש עזים וצינון בלתי פוסק. כאשר אנטיביוטיקה (אוגמטנין,,זינט) לא משפיעים. (בנוסף יש לציין אני סובלת מאלרגיות ומטופלת כרגע בטלפסט+ טיפות אף נאזונקס) צילום סי טי שערכתי העלה את הממצאים של מלאות בתא ספנואידלי ימני והתעבות רירית בתאים אתמואידלים אחוריים משני הצדדים. בחלל האף מודגמת מחיצה נוטה לימין עם קונכות תקינות. פניתי עם הממצאים לד"ר טוביה הדר מבי"ח בילינסון והוא המליץ על ניתוח ספנואידוטומיה + smr - והוא הדגיש כי זהו ניתוח נדיר וכי בוצעו עד כה 40 ניתוחים כאלה בארץ. בהמשך פניתי גם לד"ר יוסף בן שושן מתל השומר שאמר לי שהוא עצמו ביצע "כבר מאות ניתוחים כאלה" ראוי לציין שהראשון השתמש במונח ספואידוטומיה והשני בניתוח fess באם יש הבדל בין השניים? מה הסיכונים בניתוח כזה? אין דרך חלופית לטפל בבעיה.במידה וניתן האם תוכלו להמליץ לי על רופא נוסף, או על מי מבין שניהם. בברכה רבה, בילה פיגלמן

16/08/2000 | 20:57 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום בילה אין הבדל בין שתי התשובות שקיבלת. Fess הוא מינוח כללי לניתוח סינוסים אנדוסקופי. ספנואידוטומיה פירושה פתיחה של הספנואיד כלומר, כריתת הדופן הגרמית ויצירת פתח בסינוס כדי לאפשר למנתח לנקותוולסינוס להתנקז. הניתוח נעשה דרך האף בעזרת סיב אופטי קשיח. הניתוח איננו נדיר כלל ועיקר והוא חלק מניתוח סינוסים אנדוסקופי שגרתי. השאלה אם יש צורך אמיתי להכנס לסינוס הספנואידי - התשובה נעוצה במצבך הקליני ובממצאי הCT כל מרכז רפואי גדול בישראל המתעסק בניתוחי סינוסים אנדוסקופיים צבר נסיון כזה או אחר בניתוח ספנואיד. לפיכך אינני רואה סיבה לא להאמין למנתח שטען שניתח מאות מקרים. בכל מקרה , תוכלי תמיד לפנות לחוות דעת נוספת בכל בית חולים שתחפצי, לפני הניתוח. בהצלחה בהצלחה

24/08/2008 | 13:06 | מאת: שאולי

שלום רציתי לדעת אם קיים ניתוח להןצאת הספנואיד כי קיים בו גידול ויש בו הרס

מנהל פורום אף אוזן גרון