דום נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/12/2000 | 22:49 | מאת: גידי

לפני כחמש שנים ביצעתי בדיקה במכון שינה בשל בעיות שינה שהיו לי. הממצאים היו שאני סובל משילוב של תסמונת דום נשימה בשינה מהסוג החסימתי בדרגת חומרה קלה עם אינסומניה המתבטאת בקשיי הרדמות ויקיצות משינה. במהלך הבדיקה היו לי 30 הפסקות מלאות בנשימה ו-20 חלקיות. הלכתי עם הממצאים לרופא א.א.ג אשר המליץ לי על ניתוח שמסיבות שונות לא בוצע. לאחר מכן התגייסתי לצבא. לאחר שהשתחררתי מהצבא מצב ההיחנקויות שלי התדרדר. כעת עלי לשכב על גבי עם הגבהה של שתי כריות בכדי שאני אוכל לנשום איכשהוא. שמתי לב שכאשר אני שוכב על בטני עם הראש הצידה, נראה כי מערות האף שלי מתמלאות בנוזל כלשהוא אשר סותם לי לגמרי את האף. אך כאשר אני מקנח את האף שום דבר לא יוצא. האף נשאר סתום. גם כאשר אני שוכב על גבי עם הראש הצידה יש את אותה בעיה, אולם פחותה. אני מנסה לישון על גבי עם הראש ישר, אולם אפילו לפני שאני מספיק להרדם אני מספיק להחנק מספר פעמים. אני גם זוכר המון פעמים בהם גם בזמן השינה אני מתעורר בבהלה חסר נשימה. הלכתי לרופא א.א.ג ולאלרגולוג במקביל. האלרגולוג נתן לי פליקסונז - חומר אשר לא הועיל לי בכלל. הרופא רשם לי כי הקונחיות התחתונות נפוחות. בבדיקה רינומטרית רואים כי ישנה בעיה במיוחד בנחיר ימין (גם לאחר הטיפות). אולם... הסתימות וההיחנקויות באף נשארות - לפעמים הן גרועות יותר, לפעמים גרועות פחות. לפעמים, שני הנחיריים, לפעמים אחד. אשמח לקבל תשובה... תודה!

03/12/2000 | 09:38 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם עלית במשקל במהלך 5 השנים האחרונות? לפעמים פעילות גופנית וירידה במשקל משפרים את המצב במקרים קלים/בינוניים כמו גם שכיבה על הצד/בטן. הטיפול האפקטיבי ביותר בדום נשימה חסימתי בשינה הוא מסיכה שמזרימה אויר בלחץ חיובי דרך האף עם כל שאיפה. נקרא מסיכת CPAP והרעיון הוא מעין "קיבוע" STENTING של דרכי האויר כדי למנוע תמט שלהם שזמן שאתה שואף אויר ויוצר לחץ שלילי בדרכי הנשימה. החסרון שזהו טיפול שאנשים רבים לא סובלים- מרעיש, לוחץ, מייבש ריריות, פוגע בתדמית הגוף ומפריע לאנשים (במיוחד צעירים) ביחסי זוגיות, מגביל בנסיעות/חופשות (צריך לקחת המכשיר איתך וכו). בכל אופן שווה לך אולי לנסות את המכשיר בביתך לשבועיים-שלשה כדי להעריך האם מתאים לך. יש מקום לשקול ביצוע חוזר של בדיקת שינה ובדיקה מדוקדקת, כולל שקילת בדיקה פיבר אופטית אצל מומחה אאג כדי להתרשם ממיקום/גובה החסימה. במקרים בהם CPAP לא ישים, יש אפשרות לניתוח - סוג הניתוח "מותאם" לגובה החסימה כפי שמתרשם ממנה רופא אאג. לעיתים יש צורך בניתוח/ים במספר "קומות" - אף, לוע, בסיס לשון.

מנהל פורום אף אוזן גרון