השלמת אינפורמציה לדר' ארז בנדט בנושא פגיעה וסטיבול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/11/2000 | 10:12 | מאת: roni

דר' ארז בנדט שלום אני מודה לך על התייחסותך ועל ההמלצות שנתת לי א. כשהתכוונתי לסחרחורת תמידית אכן התכוונתי לסחרחורות תכופות שקורות לי אם כי היו ימים שלמים שאני זוכר כמעט רק סחרחורות, ואכן הסחרחורות התחופות החלו לי אחרי התקפה רצינית של סחרחורת ובחילות, אולם גם בהסטוריה שלפני המצב הנוכחי היו תוקפות אותי בערך פעמים בשנה סחרחורות נסבלות, (לא כאלה כמו היום) שהיו מגיעות בעיקר בבוקר עם ההתעוררות. ב. האם התייחסת גם להשלמה שהוספתי ב26/11 בשעה 19:47 שכותרתה (נושא:)- "סחרחורות- פגיעה וסטיבולרית- המשך. ג. לא התייחסת לשאלה ששאלתי בנושא מילואים והורדת פרופיל עקב הסחרחורות. היות והפרופיל הנוכחי הוא פרופיל קרבי (72) והיות ואפילו בעבודה משרדית בה אני עוסק קשה לי לתפקד, ביקשתי לדעת האם אכן מצדיק הורדה של הפרופיל והשהיית זימוני למילואים עד שתעבור לי התופעה. ואם כן איך עלי לפעול מול צה"ל, אנא!! השב לי. תודה מראש, רוני

27/11/2000 | 21:28 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. האם הסחרחורות מלוות בכאבי ראש? ייתכן שמדובר במקרה של וריאנט של מיגרנה שמכונה מיגרנה וסטיבולרית. אם לא אז אולי מדובר על מחלת מניאר שמתבטאת בהתקפי סחרחורת בני מספר שעות מלווים בבחילות/הקאות. לא תמיד יהיה שינוי בשמיעה. עדיין קשה לי מהתאור הכתוב לקבל תמונת מחלה שלמה ומלאה. חוזר ומציע התייעצות עם נאורואוטולוג. ב. אין למול עיני את ספר הפרופילים אך למיטב זכרוני יש סעיפי ליקוי שיכולים לתאר את מצבך ויורידו לך פרופיל. עליך לפנות לקצינת הקישור של יחידתך בבקשה להפניה לועדה רפואית לצורך קביעת פרופיל חדש.

28/11/2000 | 00:09 | מאת: שירה

לרוני אני סובלת כ-7 שנים מסחרחורות שנובעות מבעיה וסטיבולרית שהתגלתה גם בבדיקת אי אן ג'י. הסחרחורות באות והולכות אבל הן תמיד "אורבות" לי בפינה. זאת אומרת שגם עם עוברת תקופה טובה, הן תמיד חוזרות. לאחרונה עשיתי ברור חוזר והומלץ לי על פיזיוטרפיה מיוחדת לסחרחורות, התרגילים גורמים לסחרחורת ומלמדים את המוח לפצות על מה שנפגע וכך הסחרחורות פחתו לי אם כי לא עברו לגמרי. מה שכן כעת קל לי יותר לתפקד כי זה היה פשוט נורא. הסחרחורות שלי הן לא חזקות מאוד אבל מתמשכות על פני שעות ואיכות החיים פשוט נפגעת. תנסה לפנות לרופאי א.א.ג שמתמחים בסחרחורות. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון