נוזלים באוזניים וכפתורים.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/08/2000 | 16:28 | מאת: אלון

אני סובל מנוזלים באוזניים, הגורמים ללחץ ולירידה בשמיעה, בשתי האוזניים או מידי פעם באוזן אחרת בנפרד. הבעייה קורית כ- 3 פעמים בשנה והפעם האחרונה נמשכת כבר חודשיים ללא הועיל. (מטופל בלורסטין ובעבר גם בסינופד). בפעמים הקודמות זה נפתר אחרי פרק זמן ארוך בעזרת זריקת דיפרוספאן, שיועדה במקור גם לבעיות פוליפים בסינוסים. הפתרון המוצע לי הוא כפתורים, אך ממקור לא רפואי הבנתי שיש בכך סכנות שלעיתים נותר נקב בעור התוף לצמיתות. שאלותי : 1. מה הסכנות בכפתורים (לצמיתות)? 2. מה הסכנות ביומיום עם כפתורים ? 3. האם ניקוב בלייזר שאמנם נסגר מהר יוביל לפתרון טוב יותר ? 4. יש דרכי מניעה כלשהם ביומיום לנוזלים באוזניים (תרופות, מקלחת, בריכה וכו')? תודה

09/08/2000 | 20:03 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אלון. קודם כל כדאי לערוך בדיקה יסודית ולקבוע עם רופא א.א.גרון מהי הבעייה ומה גורם לה. לאחר שקבענו מה הבעייה צריך להחליט על דרכי טיפול. בהנחה שדרך הטיפול היא כפתורים : . הסכנות בכפתורים הם - א. נקב ממושך של עור התוף שאיננו נסגר גם לאחר הסרתם ב. במשך התקופה שהכפתורים באזניים אין להרטיב את האוזן בשום תנאי אחרת יתפתח זיהום. ג. סכנות נוספות התפתחות כולסטאטומה באוזן התיכונה ואחרות נדירות יותר. אינני מכיר ייתרון של לייזר על שיטה קונבנציונלית בניתוח כפתורים. כדאי לזכור כי הסיבוך של נקב קבוע הוא עד 10% מהמקרים, הסיכון לזיהום האוזן כתוצאה מהרטבה הוא גדול מאד ומחייב זהירות יום-יומית. לגבי שיטות לא ניתוחיות לטיפול בבעיה- הרי שאלה תלויים בסיבה לקיום הבעיה, למשל, אם מדובר בזיהום, באלרגיה, במחלת סינוסים כרונית וכו, על כך יענה טוב ממני רופאך האישי( א.א.גרון כמובן ...) בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון