som

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/07/2000 | 20:48 | מאת: סיגל

שלום,קראתי בעניין את תשובתך לרוני בעניין som'ולצערי חסרה משום מה המשך תשובתך (נקטעה באמצע אחרי יעילות נמוכה לאנטיביוטיקה). מבקשת לשמע את תשובתך המלאה. בתודה, סיגל

30/07/2000 | 19:39 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום סיגל לא מצאתי את תשובתי הקודמת לכן אענה מחדש. יעילות אנטיביוטיקה בסילוק נוזלים באופן יסודי - נמוכה, בדרך כלל מנסים טיפול כזה לפני ניתוח אך הוא לרוב איננו עונה על הציפיות. המסקנה שבה חתמתי את תשובתי היא כי ילדים המראים ליקוי שמיעה ממושך , או פיגור בהתפתחות שפה או שינויים מבניים בעור התוף או זיהומים תכופים באוזן חייבים לעבור ניתוח להחדרת כפתורים עם או בלי כריתת השקד השלישי. כל זה משום שהן הטיפול בסטרואידים והן הטיפול האנטיביוטי אינם יעילם בחיסול יסודי של הבעייה אם בכלל, חשוב מאד שלא להפסיד זמן יקר שבו הילד אמור לשמוע מצויין ולרכוש כישורי שפה נאותים, ולאפשר לו שמיעה נאותה, את זה נכון להיום משיגים בדרך היעילה ביותר על ידי ניתוח להחדררת כפתורים. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון