אובדן חוש הריח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/07/2000 | 14:48 | מאת: נועה

לד"ר גור ארי שלום רב, לפני כ-5 שנים קיבלתי באופן חד פעמי סידרת התקפי אסטמה שלא חזרו מאז. אני בת 35 ובשנים שמאז ההתקפים אבד לי באופן חלקי חוש הריח, אינני יודעת אם זה קשור לשימוש במשאפים, לאסטמה עצמה או חסר קשר. בכל אופן הדבר מפריע לי ביותר ורציתי לדעת כיצד ניתן לטפל ולשחזר את חוש הריח, ממה זה נגרם, ובכלל מהי התופעה הזו? בתודה, נועה.

20/07/2000 | 23:25 | מאת: סיגל שמריהו

שלום רב! הייתי מעוניינת לפנות בשאלה בנושא אובדן חוש הריח: לפני כשנתיים בערך הרגשתי באבדן חלקי בחוש הריח, ויש לציין שלפני כן ניחנתי בחוש ריח מפותח מאין כמוהו! ברצוני לדעת מהן הסיבות לאובדן זה,ואלו דרכי טיפול קיימים בבעיה כזו,אשמח לקבל אינפורמציה גם בתחום ההומיאופטיה <אם אפשר> וכן שמות של רופאים המטפלים בבעיה. בתודה מראש, סיגל שמריהו.

23/07/2000 | 20:26 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום סיגל אנא קראי את תשובתי הקודמת בנושא חוש הריח. אינני בקיא ברזי ההומאופתיה, בנושא זה לא אוכל לעזור. בהמשך לתשובתי לשואלת הקודמת, מאד מומלץ לברר אצל רופא א.א.גרון -על ידי בדיקה יסודית, זאת לפני שרצים לפתרונות ברפואה אלטרנטיבית בהצלחה

23/07/2000 | 20:24 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום נועה. לאסטמה יש קשר לתופעות אלרגיות שונות, רובן מתבטא באף. חלק מתופעות אלרגיות אלה מתבטא בדלקת ממושכת של רירית האף, נזלת ממושכת או פוליפים שקופים. כל אלה גורמים להפרעות החוש הריח. כדי לדעת מה בדיוק קורה, חשוב לעבור בדיקה יסודית של חלל האף על ידי א.א.גרון, רצוי לבצע גם סי טי של הסינוסים , רק אז ניתן יהיה לאתר מהי הבעייה ולהציע פתרון. בהצלחה

24/07/2000 | 12:28 | מאת: נועה

לד"ר גוב-ארי שלום, תודה על תשובתך. רציתי לשאול אותך לאיזה סוג של רופא א.א.ג. עלי לפנות, מכייון שכאשר פניתי בבעייה זו לרופא בעבר, נתקלתי בתגובה מזלזלת למדי שלא ייחסה חשיבות רבה לבעייה, ואמרה שחושים לא ניתן לשחזר, ומי שאיבד את חוש הריח דומה לעיוור שאיבד את מאור עיניו, ולא ניתן להחזיר זאת. מעבר לכך, קראתי בעבר לא מזמן על טיפול חדשני דרך לייזר באף להחזרת חוש הריח, האם ידוע לך על טיפול זה, ואם כן האם תוכל לפרט לי האם הוא יכול לעזור, האם יש בו סיכונים,ובאיזה מקרים עושים אותו, אם בכלל. ושוב תודה, נועה.

מנהל פורום אף אוזן גרון