ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/07/2000 | 11:41 | מאת: תומר

שלום, בתקופה האחרונה, כחצי שנה, אני סובל מריח רע בפה. הריח חזק יותר כשאני לא אוכל זמן ממושך. אני מקפיד לצחצח שיניים באופן קבוע כל בוקר וערב ולפעמים יותר אך זה לא עוזר מכיון שזמן קצר אחר כך אני עדיין מריח את הריח. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון מומחה והא טען שיש לי פטריה על הלשון שבגללה נגרם הריח. לקחתי כדורים וגם חומר מיוחד לשטיפת פה שהוא נתן לי ואחרי זמן מסויים נגמרו התרופות אך עדיין נשאר הריח. הבעיה מפריעה לי ולחברה שלי מאוד. מה יכולים להיות הגורמים לבעיה ואיך מטפלים בה ? תודה מראש, תומר

15/07/2000 | 14:23 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום תומר הבעיה יכולה לנבוע מכמה מדורים א. שיניים - האם שיניך תקינות- מתי לאחרונה עברת בדיקת שיניים יסודית ב. חניכיים - חשוב מאד לברר האם אין בעיית חניכיים - גם זה אצל רופא שיניים ג. לוע - מה מצב שקדי החך , האם ישנם שיירי מזון ששוקעים בתוך השקדים וגומים לריח רע ? כדאי לבדוק אצל א.א.גרון, ד. מערכת עיכול - הפרעות בבליעה ? לעתים כיסים קטנים המצויים בוושט עשויים לגרום להצטברות מזון רקבון וריח רע. ד. חלל האף והסינוסים - האם ישנה דלקת ממושכת בחלל האף, האם נזלת מוגלתית, האם ישנה מחלת סינוסים כרונית ? כדאי לצלם את הסינוסים ולעבור בדיקה רינוסקופית . ה. לוע האף : האם קשיים בנשימת האף האם קיימת דלקת באיזור - שוב כדאי בדיקה רינוסקופית. כל הבירור המוזכר, למעט רופא שיניים, יכול וצריך להעשות על ידי רופא א.א.גרון אחראי ומעמיק, ברוב המקרים, הסיבה לריח הרע נופלת על אחת מהסיבות שהזכרתי. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון