פוליפ על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/10/2000 | 10:13 | מאת: אורית

בעקבות צרידות מתמשכת לפני כמה חודשים, התגלה פוליפ על מיתרי הקול. יצויין שבעבר סבלתי מספר פעמים מצרידות, ואז דובר על יבלות על מיתרי הקול. עברתי speach therapy ,והמצב השתפר (הפסקתי להרצות ולעמוד מול כיתה) . אני מצטרדת בקלות אך לאחרונה חל שיפור, כנראה בעקבות יציאתי לשנת שבתון. כרגע הבעיה אינה מציקה כלל, ובכל זאת נקבע לי תור לניתוח. מבקשת לשאול: 1. האם יש סיכוי להעלמות הפוליפ מעצמו? 2. האם הניתוח מחוייב המציאות? 3. אני מאוד חוששת מהניתוח שצריך להתבצע בהרדמה מלאה ומפגיעה במיתרי הקול. מה הסיכון? תודה.

10/10/2000 | 18:37 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אורית במידה שהפוליפ לא נעלם מעצמו או לאחר טיפול בדיבור, ובמיוחד אם הוא נמצא שם זמן רב , או שיש ברקע עישון, צריכת אלכוהול או צרבות ממושכות כדאי לכרות אותו ולברר במדויק מה טיבו. הסיכונים בדרך כלל קטנים, ולבד מהעניין של הרדמה כללית, תתכן פגיעה ברירית המיתר, הצטלקות משנית לפגיעה זו, וצרידות מתמדת. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון