סחרחורת ואי שיווי משקל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/10/2000 | 09:14 | מאת: אלון

שלום לך ד"ר , עברתי לפני כשנה וחצי זעזוע מוח קשה , שהתברר כעת כפגיעה מוחית - דימום שנספג באיזור טמפורלי שמאלי , ועקב כך יש לי טנטון סחרחרות ואי שיווי משקל , וגם כאבים במפרקי הלסת וחוסר תחושה בפנים ועוד מגוון צרות . ערכתי בדיקת E.N.G ונמצא נסטגמוס ספנטני רוטטורי לצד ימין דרגה 2 ונסטגממוס פוזיציונלי לצד ימין גם כן , כמו כן היתה תגובה קלורית היפר אקטיבית . ערכתי גם בדיקת שיווי משקל ממוחשבת פוסוגרפיה שמצאה אי שיווי משקל ברמה גבוהה וירידה ל50% במערכת הסומטוסנסורית . וכמעט ואין תגובה מהמערכת והוסטיבולרית והראייה . תוכל להסביר לי מהי המערכת הסומטוסנסורית ותפקודה , והאם בגלל חוסר התפקוד שלה יש לי גם חוסר בתחושה וגם תחושת נימול קשה ברגליים ?? לגבי מערכת השיווי משקל והסחרחרות אני מקבל כדורי אגיסרק שעוזרים במידת מה כמו כן קבלתי טיפול פיזוטרפי שלא עזר כלל , האם יש טיפול נוסף שניתן לקבל ?? אני מודה לך על תשומת ליבך

10/10/2000 | 18:02 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אלון תפקיד המערכת הסומטוסנסורית הוא מרכזי בשמירת שיווי המשקל. המערכת דוגמת את תנוחת המפרקים במרחב ומשדרת למח על מצב המפרק ולפיכך המידע מתורגם לפעולות תיקון ןשמירת יציבה. ניתן להפגש במצבים בעייתיים במערכת זו בפגיעות עמוד שדרה מחלות מטאבוליות וזיהומיות שונות , אך גם בפגיעות ראש קשות. לגבי מערכת שיווי המשקל באוזן התיכונה, הרי שפעילות גופנית ופיסיוטרפיה הם המפתח להסתגלות המערכת לפגיעה ולפיצוי פיסיולוגי מקסימלי. אני ממליץ על פיסיוטרפיה נמרצת, הליכה , שחייה וכדומה, וכמובן הרבה מאד סבלנות, לוקח זמן למערכת להתאושש. טיפולים תרופתיים בנידון רלוונטיים רק אם הודגמה מחלה מאלה שפירטתי לעיל, אחרת אין צורך בתוספת למה שכבר קיבלת. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון