ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/03/2002 | 22:07 | מאת: מירב

ביתי בת 5 חודשים סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות שעוברות מאוזן לאוזן למרות הטיפול האנטיביוטי. עכשיו התינוקת תחת טיפול מונע של "רספרים" .וכן טיפות "דקס אוטיק" בעקבות נוזלים באוזן. לאחר התייעצות עם רופא א.א.ג הומלץ על ניתוח כפתורים במידה ותחזור ח"וח הדלקת באוזניים. 1.מה דעתך על הניתוח? 2.לפי שיחות עם הורים לילדים שעברו את הניתוח אין אחוזי הצלחה גבוהים וכן הגבלה לא קלה לגבי הילד 3.מה בנוגע לטיפול אלטרנטיבי? 4.מה לגבי טיפול בלייזר? 5.האם קיימות אופציות אחרות? בברכה

08/03/2002 | 13:57 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום מירב ע"פ תאורך נראה כי אם יכשל הנסיון לטפול מונע,אכן יהיה צורך בניתוח המוצע. אמנם הילדה צעירה. אחוזי ההצלחה דוקא גבוהים, ומקורות המידע שלך טועים, בגדול. נכון שיש בעיה מסויימת בצורך להקפיד על מניעת חדירה של מים לאזניים, אך זאת בעיקרה בעיית משמעת וגבולות, ויש להתייחס אליה כמו לכל נושא ההגיינה האישית. לא מוסמך וספקן לגבי טפול אלטרנטיבי, אולם יש לזכור, שיחודו של טפול כזה היא הגישה ההוליסטית, ואם במהלך הברור לא נבדק, מדוע הילדה סובלת מדלקות חוזרות, כדאי לברר: רגישות לחלב, הפרעה במערכת החיסון, אנמיה. אם אכן תמצא בעיה כללית כזו, מובן שיש לטפל בה, ולא להתקין צנוריות אורור. הטפול בלייזר אינו מומלץ במקרה זה, ולא יחסוך הרדמה כללית.

09/03/2002 | 15:16 | מאת: ד"ר אריאל

בגיל כזה לתת לילדה לסבול והגביל אותה מכל מיני פעילויות בגלל הכפתורים? ראשית מומלץ לערוך בדיקות ולודא ממה נובעות הדלקות .אולי זה מפוליפ שלישי שעוצר את הניקוז. מנסיון עד גיל 5 הבעיה נפתרת ואז אם היא נמשכת אז אפשר לפעול כירורגית הקיץ מגיע ועימו נעלמות הדלקות אפשר לקל על הילדה ע"י ניקוז הנוזלים בעזרת חימום המקום שימוש בביומגנטים מיוחדים בשום פנים אין לנתח חבל על הסבל של ההורים והילדה בקשר לטיפול תוכלי לפנות אלי דרך האתר

מנהל פורום אף אוזן גרון