ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/03/2002 | 20:14 | מאת: מר י.כהן

שלום רב, הנני בן 56 וסובל מירידה מתמשכת משמעותית בשמיעה באוזן שמאל ומתחושות מוזרות בראש והרגשה של חוסר יציבות. ההתדרדרות החלה בשנת 1997 - בשלבים ראשונים חשתי תחושה מוזרה באוזן שמאל ובראש עם הרגשה של חוסר יציבות. פניתי לרופא א.א.ג. אשר הפנה אותי לבדיקת שמיעה ולבדיקת BERA. אז באותו מועד תוצאות הבדיקה היו תקינות והופניתי למעקב. בשנת 1998 קבעו הרופאים במעקב כי קיים לי נקב בעור התוף באוזן השמאלית והפנו אותי לביצוע בדיקת ENG ובדיקת יציבה ממוחשבת והתוצאות היו תקינות. בשנים 99-98 נעשו 2 נסיונות לאטום את הנקב באוזן שמאל באמצעות גירוי כימי ללא הצלחה. עד ספטמבר 2001 ערכתי בדיקות שמיעה והתוצאות היו סבירות, אולם כל 2-3 חודשים היתה לי ירידה משמעותית בשמיעה באוזן שמאל למשך תקופות של יומיים-שלושה ולאחר מכן השמיעה הסתדרה מעצמה. מספטמבר 2001 חלה ירידה משמעותית באוזן השמאלית בדרך קבע עם אטימות והרגשה מוזרה בראש + טנטון קבוע. לפני כחודשיים בצעתי בדיקת CT כדי לבדוק את הסיבה לירידה בשמיעה והתוצאות היו תקינות. לפני כחודש בצעתי בדיקת MRI וגם בדיקה זו לא הצליחו לאתר את סיבת הירידה בשמיעה. המסקנה הסופית של הרופאים היתה כי ככל הנראה הבעיה הינה באוזן הפנימית ואין דרך לרפא את הבעיה. נתונים נוספים : משנת 1996 אני נוטל קומדין בשל החלפת מסתם בלב. משנת 1998 נוטל אספירין. במשך שנים ארוכות נוטל : נורמיטן, קונברטין , סימוביל. ד"ר נכבד, האם יש מה לעשות, הן מבחינת האבחנה, הן מבחינת הבדיקות והן מבחינת הטיפול?

07/03/2002 | 07:31 | מאת: ד"ר יהודה רוט

צר לי, אין לי מה להוסיף . כדאי לשקול שימוש במכשיר שמיעה.

09/03/2002 | 19:19 | מאת: מר י.כהן

09.03.02 ד"ר נכבד תודה על תגובתך המהירה מה- 7.3.02 אודה לך אם תתייחס לתחושות המוזרות הקיימות לי בראש באזור האוזן השמאלית והמציקות לי יום יום. חשוב לי לדעת האם גילוי הסיבה לירידה בשמיעה יתן הסבר לתחושות המוזרות הקיימות לי בראש. כל הבדיקות הנויורולוגיות לרבות M.R.I היו תקינות ללא כל ממצא הגורם לתחושות המוזרות בראש. תחושתי כחולה שקיימת השפעה של האוזן על הראש. תודה י. כהן

מנהל פורום אף אוזן גרון