מחלת מנייר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/02/2002 | 19:23 | מאת: עדו

בתודה מראש 1. מה ההגדרה של מחלת מנייר 2. מה התופעות האופייניות 3. מה ההבדל בין מנייר וורטיגו 4. הניתן לחזות התקפה של מנייר 5. האם ניתר להתגוננן 6. האם ניתן למנוע ולהיפטר מהמחלה בתודה מראש עדו

24/02/2002 | 12:53 | מאת: ד"ר יהודה רוט

המחלה מתבטאת בהתקפי סחרחורת (ורטיגו) מלווים בבחילות/הקאות שנמשכים מספר שעות. לרוב מלווים בטינטון (רעש באוזן), תחושת לחץ באוזן וירידת שמיעה בזמן ההתקף. לא ניתן בד"כ לחזות את ההתקף, הוא די פתאומי, וזאת אחת הבעיות שבמחלה זו. ההגנות הן ע"י תזונה דלת מלח ודלת קפאין, ולפי הצורך גם תרופות שונות. המחלה חולפת בסופו של דבר, לאחר שנים רבות, אם כי נותר בד"כ נזק לשמיעה.

30/07/2002 | 13:39 | מאת: רוני

30/07/2002 | 14:29 | מאת: רוני

04/04/2003 | 23:38 | מאת: מירב

הייתי רוצה לתקן את תיאור המחלה כאחד שנפגע בה פעם שניה . אני חטפתי את המחלה בבוקר בהיר אחד כשקמתי פשוט נפלתי הקאתי וכך שנמשך במשך כ-3 ימים ששהיתי בבית חולים ( יש לציין שבביתי חולים ידעו על המחלה הזאת אך לא ידעו איך לטפל בה ) לאחר מכן שכבתי במיטה ארבעה חודשים ופתאום יום אחד כמו שזה בה ככה זה הלך . היום לאחר 5 שנים ( דבר שהזהירו אותי מראש שזה יגיע ) קבלתי את המחלה כמובן מאליו , למרות הקושי. ההסבר למחלת הורטיגו היא (גם לפי הספרות ,אולי לא רפואית , אך ספרות ,וכן מפיהם של הרופאים שנבדקתי אצלם ) ישנם גבישים שנמצאים באוזן התיכונה ,פשוט הלך "לטייל" אחד הגבישים וזה מה שגורם לסיחרור לנפילות ולחוסר יציבות בגוף ,שגורם לרעב גדול לבחילות והקאות , לנפילות . הפיתרון הטוב ביותר (חכם לאחר מעשה ) לא לשכב הרבה , מגביר את השארותם של הגבישים במקומם הלא רצוי , עצם הפיעלות המעטה שנעשת והתזוזות יכולות אפילו בלי להיות מודעים להחזרת הגביש למקומו. בברכת החלמה מהירה לכל מי שנפגע . למנהל הפורם דר' יהודה רוט , אודה לך באים תביא פרטים יותר מדוייקים על מחלה זו ודרכי טיפול כי מנסיוני לא עזר לי פסיוטרפיה מיוחדת שהייתי באופן פרטי בתקווה להחזרת הגביש (בקופ"ח לא ידעו על המחלה הזאת והיו חסרי עונים ) לא תרופות שבעיקר היו להרגעה ולשינה .

מנהל פורום אף אוזן גרון