נחירות + דום נשימתי+ השמנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/02/2002 | 22:47 | מאת: הודיה

לד"ר רוט שלום ד"ר אציג בפניך את בעייתי אני בת 49.5 גובהי 1.50 משקלי כ-84 ק"ג, איני מבצעת פעילות גופנית. הנני נוחרת נחירות רבי עוצמה. סובלת מדום נשימתי במהלך השינה, ומתעוררת לעיתים קרובות בלילה, מחוסר אויר בבדיקה אצל רופא א.א.ג. שלח אותי לבצע צילום סיטי של הצוואר ובית חזה עליון להלן התשובות: בלוטת המגן אינה הומוגנית בשתי האונות ובעיקר מוגדלת באונה הימנית ע"י גוש בספיגות נמוכה בקוטר רחבי של כ-6 ס"מ הגורם ללחץ על הקנה וסטיה שלו כלפי שמאל. הגוש יורד רטרוסטירנלית לכיוון המיצר האמצעי עד לגובה מעל הקשת של האאורטה. הקנה מוצר בגובה מעל המנובריום סטרני לקוטר של 0.9 ס"מ. הממצא יכול להתאים לגויטר נודולרי. מודגמות בלוטות לימפה זעירות לאורך הצוואר כשהגדולות מבינהן תת מנדיבולריות בקוטר מקסימלי עד 0.7 ס"מ. מדובר כפי הנראה בגויטר רטרוסטירנלי, נא השלמת בירור סונוגרפי. תגובת הרופא א.א.ג. אבחנה משוערת: 241.0 THYROID NODULE NONTOXIC SEE NEOPLASMA COMPERSSION OF AIRWAY הרופא המליץ על ניתוח להורדת בלוטת המגן. ד"ר מבקשת הכוון/ייעוץ/חוות דעת נוספת, האם מומלץ ומה המשמעות לאחר הניתוח, מבחינת איכות החיים האם אמשיך לתפקד בצורה נורמלית ללא תופעות לווי. ידוע שלבלוטת המגן יש לה תפקיד משמעותי בנושא חילוף חומרים. מה הקשר בין בלוטת התריס לנחירות ? שאלה נוספת: האם אני עלולה כתוצאה מהניתוח לאבד את מיתרי הקול. אשמח שתזמיני למרפאתך תורה מראש

11/02/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אם לאחר הניתוח שארית הבלוטה לא תתפקד ניתן ליטול תרופה שתבטיח המשך תפקוד תקין. לא בטוח שיש קשר לנחירות, אולם נראה כי במהלך הברור התגלה אצלך ממצא יותר מדאיג, שאכן מחייב ניתוח. בעקבות נתוח בבלוטת המגן קיים סיכון נמוך לפגיעה בתנועתיות של מיתר קול אחד או שניהם. לגבי בקור במרפאתי, את מוזמנת לתאם בקור במרפאתי במרכז הרפואי וולפסון בחולון (טל לתאום תור 5028618)

28/04/2002 | 02:37 | מאת: הודיה

ד"ר שלום, בהמשך לפניתי אליך בתאריך 8.2.02 בנושא: נחירות + דום נשימתי + השמנה פונה שוב אליך בנושא, שאכן נמצא ממצא מדאיג שאני חייבת לעבור ניתוח לכריתת בלוטת התריס. ד"ר, מס' שאלות לי אליך, מה יקרה לי לאחר הניתוח מבחינת נפשית, האם אסבול ממצבי רוח קודרים כפי שאני קוראת בפורום פה, האם אני אשמין יתר על מידה ממה שאני עכשיו (כ-83 ק"ג) האם אני יהפך לישנונית במהלך השנים (אגב, היום אני עובדת מעל 11 שעות, כמעט כל יום) האם אמשיך לתפקד כפי שאני היום? האם בכלל כדאי לעשות את ניתוח. כי סה"כ אני מרגישה מצויין, על פי בדיקות המעבדה דם, שתן ותפקוד הבלוטת המגן הכל תקין. ד"ר במשפט אחד, אני מאד מאד מפחדת מהניתוח, שמא יפגעו לי במיתרי הקול ואז אני עלולה להיות נכה, ולא אוכל לעבוד, האם יש טיפול תרופתי במקום ניתוח או שניתן לדחות את הניתוח לגיל 60 כיום אני בת 50. מה עלול לקרות לי במידה ולא אבצע את הניתוח. האם בדיקה באמצעות דיקור יכולה להצביע איזה גוש האם הוא שפיר או ממאיר (חו"ח). תודה, מחכה לתשובה במהירות ד"ר פרט נוסף וחשוב ערכתי מחקר על בלוטת התריס וגליתי שבין השאר שמי שקיבל בשנות ה-50 טיפול של קרנות (נגד גזזת) יתכן ויסבול מגידול ממאיר (חו"ח) ואני אחת מהילדים שקבלו הקרנות כמעט 3 פעמים בשבוע בראש

מנהל פורום אף אוזן גרון