שקדים מוגדלים מאוד(לא ממחלה)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/01/2002 | 23:08 | מאת: שרית

שלום רב! לבני בן השנתים וחצי יש שקדים מאוד מאוד מוגדלים. כאשר הוא פותח את הפה הם נראים בברור די צמודים אחד לשני וכמעט "נושקים" ללשון. זו לא תופעה זמנית כי אם קבוע . איננני יודעת אם מצב זה מלידה אבל יש לציין כי כאשר היה בן שנה וחצי חלה בחום גבוהה מאוד 10 ימים כאשר באיזה שהו שלב השקדים שלו התנפחו ונהיו גם לבנים הרופא שלנו לא ידע מה לעשות ושלח אותנו לפרופסור שפירר כנראה מאז נשארו לו שקדים מוגדלים מאוד. שאלתי היא מה לעשות האם זה עלול להפריע לו במהלך השנים האם זה נורמאלי??????? תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!

31/01/2002 | 23:30 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אם יש הפרעות בנשימה, נחירות או הפרעות באכילה, אזי יש לטפל. אם לאו - לא לעשות דבר.

מנהל פורום אף אוזן גרון