בעיית שמיעה - כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/09/2000 | 21:38 | מאת: אריק

שלום בתי בת שנתיים סבלה משמיעה לא טובה הדבר אובחן ע"י אשתי ובמעבדה גילו נוזלים כתעלת האוזן התיכונה,כשהטיפול שהומלץהיה טיפות בלבד לאור החמרת המצב לאחרונה הומלץ לנו הרחבת התעלה ע"י כפתורים הייתי רוצה לדעת פרטים על טיפול זה ,יעילות , סכנות !?

29/09/2000 | 11:34 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אריק טיפות אזניים אינן קשורות לנוזלים באוזן תיכונה ואינן משמשות בשום דרך לטיפול בנוזלים. כפתורים - הם צינוריות זעירות המוחדרות לאוזן התיכונה דרך נקב בעור התוף שעושה המנתח. תפקיד הכפתורים הוא לאוורר את האוזן התיכונה, כלומר לאפשר לחצים שווים בין העולם החיצוני לאוזן התיכונה ובכך למנוע הצטברות נוזלים ודלקות חוזרות, וכמובן לאפשר שמיעה נאותה ולא דרך מסך נוזל. מאחר שקיים נקב בעור התוף וצינורית שעוברת דרכו, ברור שהאוזן חשופה כעת לזיהומים חיצוניים שמגיעים בעקר מהרטבה של האוזן, אי לכך, חייבים לשמור במשך כל תקופת הצינוריות, שלא להרטיב את האוזן באופן קפדני. חסרון נוסף - לאחר שהצינוריות נפלטות (ממוצע של 6-9 חדשים) , במקרים לא שכיחים, הנקב בעור התוף לא נסגר, ואז צריך לתקן בניתוח. ישנם סיבוכים נוספים, חלקם נדירים (כולסטאטומה), וחלקם לא משמעותיים (הסתיידויות ) .בסה"כ זוהי פעולה פשוטה, מאד מקובלת, ובאינדיקציות הנכונות-בעלת יעילות רבה. שנה טובה

מנהל פורום אף אוזן גרון