דחוף-כאבי גרון חוזרים ונשנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/11/2001 | 19:23 | מאת: אורי

אני סובל מכאבי גרון בצורה שכיחה למדי. כל חודשיים אני חולה,זה כולל כאבי גרון ללא חום וחולשה כללית. עשיתי כבר יותר משבעה משטחי גרון וכולם הראו כי הכל תקין. רופאת המשפחה טוענת כי אני רגיש מדי כנראה יותר מאחרים ואני כנראה צריך להתחיל לעשות פעילות גופנית בכדי לחזק את גופי . לפני יומיים הייתי אצל רופאת אף אוזן גרון,והיא מבלי להסתכל בגרוני ישר קבעה כי אני סובל מאלרגיה למוצרי חלב וזה הדבר הגורם לכאבים הממושכים בגרוני. האם דבר זה נכון והגיוני? מה יכול לגרום לכאבים החוזרים ונשנים אלו,אילו בדיקות אני צריך לעשות בכדי למצוא את הגורם? יש לציין כי הדבר נמשך כבר זמן רב.

20/11/2001 | 22:17 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. אני ממש משוכנע שרופאת אאג בדקה אותך. ב. אפשרויות - 1. רפלוקס -גירוי של הלוע עקב עליית חומצות קיבה. ניתן להתרשם ע"י בדיקת אאג עם מראה לעומק הלוע או בבדיקה ע"י גסטרואנטרולוג (מומחה למערכת העיכול). 2. "רגישות יתר" לזיהומים ויראליים חוזרים. לפעמים חיזוק מערכת החיסון ע"י ויטמין C או צמחי מרפא כמו אסטרגלוס, דבש/פרופוליס, אכינצאה וכו' עשוי למנוע. חליטות מרווה עשויות להקל. קינמון [קפוצ'ינו :)?] רב בקפה של הבוקר עשוי לעזור במניעת כאבי גרון. נסה להתייעץ גם בפורום רפואה טבעית - מן הסתם יודעים הרבה יותר ממני.

מנהל פורום אף אוזן גרון