סרטן בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/11/2001 | 10:10 | מאת: נעמה

שלום דר בנדט: מה משמעות נפיחות Delphian lymph node בקשר לקרצינומה פפילרית של בלוטת התריס? מה משמעות המצאות קרצינומה פיפלריתבDelphian lymph node ובתרואיד ? האם הקרצינומה בתרואיד שלחה גרורות לDelphian lymph node ?ואם כן מה המשך הטיפול אחרי כריתה מלאה של התרואיד? ומהם סכויי ההחלמה? בתודה, נעמה

19/11/2001 | 11:47 | מאת: ד"ר ארז בנדט

קשרית לימפה DELPHIAN נמצאת בקו האמצע של הצוואר. אם נמצאה בה קרצינומה פפילרית - מגובר בגרורה מקומית. לא הבנתי האם קשרית הלימפה נכרתה ביחד עם התירואיד בניתוח המקורי? אם כן - אין השפעה לגבי תכנון המשך הטיפול (דהיינו מיפוי כל גופי וטיפול ביוד רדיואקטיבי במידת הצרך). באם מדובר בקשרית עם גרורות חדשים עד שנים לאחר הניתוח המקורי - במקרה שכזה יש שינתחו שוב כדי להוציאה ויש שיסתפקו במנה נוספת של יוד רדיואקטיבי.

מנהל פורום אף אוזן גרון