חוש טעם וריח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/11/2001 | 21:11 | מאת: רוני

ד"ר שלום אבי בן 63 חולה בפרא- לוקמיה , מזה כ- 3 חודשים איבד את חוש טעם וריח בבדיקה C.T של מערות הפנים . המבנים של הגמיניים של הפנים ללא סטיה. מודגמת תפיחות רירית היקפית במערות הלסת יותר מימין כולל באיזור הפתח מימין . הפתח משמאל שמור .איורור תקין של שאר הסינוסים. ישנה היפרטרופיה של הקונכה התחתונה מימין וסטיה לימין של מחיצת האף . הנזופרינקס חופשי. ****הומלץ על ניתוח*** - האם ניתן לתקן/ לשפר את החושים הנ"ל? - ממה נגרמה בעייה זו? בתודה מראש רוני

13/11/2001 | 08:23 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני משוכנע כלל וכלל שהניתוח ישפר את חוש הריח והטעם. ניתן לנסות קודם טיפול במשאף סטרואידים או בכדורי/זריקת סטרואידים (אם אין להמטולוגים התנגדות). כמו כן, יש לשקול האם מדובר בתופעה פארא-נאופלסטית של הפארא-לאוקמיה או שכדאי אפילו לשקול CT מוח כדי לשלול הסננה של אזורי חוש הריח/טעם המוח ע"י המחלה הבסיסית.

מנהל פורום אף אוזן גרון