נחירות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/10/2001 | 14:16 | מאת: אלעד

שלום. אני בן 29 , מבנה גוף רזה יחסית, בריא, לא נוטל תרופות – ונוחר חזק למעלה מ10 שנים. הופניתי לבדיקה במכון שינה (שם אובחנתי כנוחר בינוני עם הפסקות שינה רבות, אוכל להעביר את התוצאות בדואר האלקטרוני אם אדרש) . לאחר שחזרתי לרופא אא"ג שלי הוא המליץ לי על תרסיס לאף שלא עזר כלל. מספר חודשים לאחר מכן ראיתי מודעה בעיתון על טיפול חדשני בנחירות בעזרת גלי קול. (טיפול ברמת אביב) לאחר פגישת ייעוץ – אמר לי הרופא שם שהוא לא מטפל בי עד שאני לא מסיר את השקדים (יש לי שקדים גדולים) פגישה נוספת ערכתי ב"סומנוס" – קליניקה שמטפלת בנחירות ג"כ בשיטה חדשה, ושם אמרו לי בדיוק אותו דבר – לא מטפלים עד שתוציא את השקדים. הלכתי שוב לרופא אא"ג – (הפעם רופא אחר) – וסיפרתי לו את הקורות אותי עד עכשיו והוא די הסתייג מהוצאת שקדים – לדבריו ייתכן שתהיה הסתבכות בניתוח כזה וכו' ו...שוב שלחו אותי הביתה עם תרסיס... אני כבר ממש לא יודע מה לעשות...מה עוד שאני בפחד היסטרי מניתוח הוצאת שקדים – הבנתי שזה כאבי תופת בגיל כזה. אלעד

25/10/2001 | 07:43 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם השקדים גדולים מאד וגורמים לחסימת דרכי האויר ולארועי דום נשימה בשינה - הרי שיש מקום להוציאם. קרוב לוודאי שיקל/יפתור את בעיית הנחירות.

25/10/2001 | 16:29 | מאת: אלעד

תודה. מה בדבר כאבי התופת בניתוח שקדים?...

מנהל פורום אף אוזן גרון