אלרגיה בגרון?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/11/2009 | 12:55 | מאת: אורנה

שלום אני בת 43 וסובלת מאלרגיה מגיל ההתבגרות בערך. זה התחיל עם אלרגיה של בוקר נזלת והתעטשויות ולפעמים גם באמצע היום. במהלך השנים האלרגיה שינתה את האופי שלה והפכה לאלרגיה בעיניים בעיקר בעונות מעבר. לפני חודש הייתה לי התקפה קשה של אלרגיה בעין ואז הצטרפה לחגיגה האלרגיה הישנה כאשר אליהן מצטרפת תופעה שממנה אני סובלת כבר כמה שנים והיא עקיצות חזקות בגרון שגורמות להאדמה חזקה של הפנים ולעיניים דומעות. נאמר לי שזו אלרגיה האם נכון הדבר? ואם כן איך מטפלים ומה לוקחים כי זה סיוט שאין כדוגמתו אני לא מסוגלת לדבר ואני ממש נחנקת עד שזה עובר. (חשוב לי לציין שסבלתי מדלקות גרון רבות בילדותי ועד היום יש לי תופעה כרונית שמיצרת נקודה לבנה בתוך השקד והיא גדלה עד שהיא נפלטת החוצה במרקם קשיח.) כיום אני לוקחת לפי הצורך לורטדין ופלקסונייז ובעיניים אני שמה טיפות כל יום. תודה מראש אורנה

16/11/2009 | 18:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. בהחלט אלרגיה מתאימה לסיפור והטיפול הוא דרך רופא אלרגיה ולשקול צורך בחיסונים. 2. הנקודה בשקד היא משקעים שנוצרים בתוך שקעים בשקד ואז צריך להוציא אותם, לא קשור לאלרגיה אבל מוסיף אי נוחות.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 03-5272477

מנהל פורום אף אוזן גרון