ילד מריק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/09/2000 | 19:36 | מאת: הילה

שלום רב, בני בן ה - 4 סובל מנזלת כרונית - מנחיר אחד בלבד - אשר לא נעלמה אף לא לאחר ניתוח "שקד שלישי". בנוסף, סנטרו ת מ י ד רטוב מרוק המטפטף מפיו. בעבר נמסר, לי שככול הנראה הרוק נובע מהקושי לנשום דרך האף אלא, שהועלתה ע"י הגננת השארה שמה המדובר בשרירי פה/לסת חלשים האם ייתכן? ואם כן, מה הפיתרון? בתודה מראש

13/09/2000 | 19:22 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום הילה. לא נראה לי שיש קשר לשרירי הלסת. במידה שישנה נזלת ממושכת חד צדדית חייבים א. לברר האם יש בתוך הנחיר גוף זר ולהוציאו בהקדם. ב. לברר האם ישנו פגם אנטומי מולד שבו החלק האחורי של הנחיר שנפתח אל הלוע לא נפתח ונשאר אטום. ג. האם ישנה בעייה חסימתית אחרת בצד האף הבעייתי. אני ממליץ להתייחס לבעייה ברצינות, לעבור בדיקה יסודית אצל א.א.גרון ייתכן שיהיה צורך גם ב סי.טי של האף ולוע האף. בהצלחה

15/09/2000 | 15:19 | מאת: הילה

ד"ר גוב-ארי האם תשובתך בעינה עומדת בשים לב לכך שהיה לילד "שקד שלישי" שנותח? יש לציין, כי כאשר הילד שהה 5 ימים באילת הוא חזר לצפון ללא נזלת כלל, אך היא חזרה לאחר שהיה בבריכת שחיה (לאחר כחודש).

מנהל פורום אף אוזן גרון