דלקות שקדים חוזרות אצל חולה F.M.F

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/05/2000 | 22:09 | מאת: אבי

שלום, 1. בני בן ה-7 סובל מדלקות חוזרות בשקדים (לפחות 3-4 פעמים בשנה), מטופל ברפאפן 10 ימים ("בלי הנחות"!) וחוזר חלילה. במהלך אישפוז, שלא קשור לעניין, אמר לי אחד הרופאים בביה"ח תל-השומר שזה קשור למחלת ה- F.M.F ושהתרופה המתאימה היא לא אנטיביוטיקה אלא דווקא סטרואידים! האם תוכל להאיר את עיניי? 2. רופא א.א.ג. הציע לי לבצע ניתוח כריתת שקדים. (אצלו, כמובן. פרטי.) בלי לבצע ולו פעם אחת משטח גרון. מה דעתך? 3. מעבר לסיכוני ההרדמה הכללית, מה המשמעות של ניתוח שכזה? אנחנו לא צריכים את השקדים? זה נכון שהיום הנטייה היא לא להסיר את השקדים? תודה.

03/05/2000 | 23:24 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אבי את הביטויים של מחלת ה FMF אני משוכנע שאתה מכיר. הביטויים אינם כוללים דלקות גרון חיידקיות המלוות בחום ומגיבות לאנטיביוטיקה. בעקרון הטיפול בדלקות גרון בחולה עם FMF דומה לכל חולה. הטיפול בוודאי איננו כולל סטרואידים. כמות של 3-4 דלקות גרון בשנה היא כמות מקובלת ואיננה מחייבת טיפול מניעתי או ניתוח אלא אם קיים פוטנציאל סיבוכים כמו למשל לאחר מחלת כלייה או לב ראומטיים. מבחינה פיסיולוגית ניתן לחיות ללא שקדי החך, כלומר כריתה שלהם במקרה הצורך לא אמורה לשנות את הבריאות הכללית של המנותח. למיטב ידיעתי נוכחות FMF איננה סיבה למהר ולכרות את השקדים ,כמו כן הסיכון בדלקות גרון איננו גבוה יותר, ולפיכך כמות הדלקות שאתה מתאר איננ סיבה לכריתה או טיפול מיוחד אחר מלבד אנטיביוטיקה במצב החריף כפי נעשה עד כה. בכל מקרה כדאי לשלב התייעצות א.א.ג והמרפאה ל FMF לפני שמחליטים על ניתוח. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון