תחושת הרדמות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/08/2001 | 12:54 | מאת: קוקשי

שלום אני בן 55, לפני 4 חודשים עברתי ניתוח מעקפים. (שני מעקפים). לפני כן כבר היתה לי תחושת הרדמות של השפתיים והלשון ששייכתי אותה לבעיה הקרדיולוגית. כעת לכשהחלמתי מהניתוח ושבתי לפעילות סדירה ,בעיית הנמנמת לא חלפה. רופא המשפחה שלי שולח אותי לאולטרא סאונד בצוואר /גרון. עלי לציין שתחושת הנימול גוברת בזמן שכיבה. האם לדעתך יכול להיות קשר בין הארוע של הלב לבין התחושה בשפתיים ובגרון. עלי לציין שעישנתי הרבה שנים. אין לי צרידות או קשיים בבליעה אך קיימת תחושה כרונית של עייפות. אודה לך על התייחסותך.

01/09/2001 | 18:29 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם התחושה היא מסביב לכל הפה ולא רק בצד אחד ולפי עיצבוב אנטומי מוגדר - אינני צופה שתמצא בעיה בצוואר (משהו שלוחץ על עצב לדוגמה). יש לחשוב על דברים שיכולים לגרום לבעיה יותר כללית כגון תופעת לוואי של תרופה, נוירופתיה ("חולשה" של עצבוב) עקב מחלות שפוגעות בעצבים כגון סכרת, חסר ויטמינים ועוד, בעיה נוירולוגית באזור גזע המוח. מציע להתייעץ עם נוירולוג.

מנהל פורום אף אוזן גרון