ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/08/2001 | 14:08 | מאת: יניב

שלום רב , אני סובל לאחרונה מהתופעה לא נראה לי שהבעיה מהשיניים או החניכיים ואפילו לא בעיות במערכת העיקול . אין לי בעיות של גודש באף או נזלת א. מהן המקורות האפשריים לבעייה במקרה כזה ? ב. האם יש בארץ מרפאה שמתמחה באבחון וטיפול בנושא ? ג. איך עלי לטפל בנושא לדעתך ?

31/08/2001 | 14:27 | מאת: שיר-שיננית

שלום יניב.. לפי מה קבעת שהריח אינו נובע משיניים או מחניכיים? הרבה פעמים אני נתקלת באנשים שאינם יודעים כלל איך נראית דלקת חניכיים ומה הסיבות לה. ברוב המקרים ריח רע הוא או משיניים שזקוקות לטיפול או משאריות מזון שנשארות תקועות בין השיניים ,נרקבות ומעלות סירחון.. דבר נוסף שאנשים לא יודעים- שיש להקפיד על צחצוח של הלשון עם מברשת השיניים שלך, או עם מברשת מיוחדת לצחצוח לשון. מה שקורה הוא שהלשון מורכבת ממעין "שערות" קטנות מחוספסות והמזון שוקע בתוכן ומרקיב ואף עלול לגרום לפטריה. אז קודם כל לקבוע תור לרופא שיניים ולספר לו על הבעיה, אם הרופא קבע שאין בעיות שיניים\ חניכיים אז כבר יש בעיה אחרת אבל זה נדיר. חשוב לבקר אצל שיננית\רופא שיניים כל חצי שנה לביקורת ולהסרת אבנית בהתאם לצורך. כמו כן תבקש שיסבירו לך צחצוח נכון מהו. רוב האנשים אינם מצחצחים נכון את השיניים. בהצלחה!

01/09/2001 | 18:25 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אני מסכים עם שיר - במרבית המקרים מקור הריח הוא משיניים/חלל הפה. אם רופא שיניים ישלול בעיה, הפניה הבאה תהיה לאאג - יבדוק אפשרות של שקעים בשקדים שעלולות להצטבר בהם שאריות מזון וחיידקים, ליחה שמטפטפת ללוע מאחורי האף או רפלוקס (תכולת קיבה שעולה לגרון).

02/09/2001 | 13:56 | מאת: יניב

שלום לך , במקרה שהסיבה היא השקדים , האם נידרש ניתוח ? האם יש טיפול תרופתי?

מנהל פורום אף אוזן גרון