ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/07/2008 | 11:26 | מאת: דנית גור

בתור הורים מודאגים לפני ניתוח, ברצוננו לשאול את המומחית מספר שאלות: א. האם קיים סיכון שבעבקות ניתוח כפתורים, תהיה לילד ירידה בשמיעה? מה הסיכויים שהנקב לא יסתם גם לאחר הוצאת הכפתור? האם יש מקום לקיים בדיקת CT לפני שנכנסים לניתוח כפתורים כדי לוודא את מקור הירידה בשמיעה (זא- לבדוק האם זה כתוצאה מנוזלים ודלקות או מבעיה מורכבת יותר כמו כולסטאטומה מולדת)?

12/07/2008 | 12:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום דנית לשתיים מהשאלות יש לי תשובה פשוטה - לא. הניתוח לא פוגע בשמיעה, ולא צריך שום CT. לחשוב על כולסטאטומה מולדת זה כמו ללכת כל החיים עם קסדה כי יכול ליפול מטאור על הראש.... ממש לא צריך. ולשאלה האמצעית - סיכוי קטן של אחוזים בודדים וגם הוא יורד אם שומרים טוב על האוזן מחדירת מיים ולא מחטטים, ואם אין דלקות בזמן שהכפתורים במקום. כדאי שתזמינו אטמי אוזניים לפי מידה עוד לפני הניתוח וכך תוכלו לשמור טוב ממים. בברכה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אא"ג לקביעת תורים טל' : 5272477 -03

מנהל פורום אף אוזן גרון