דלקת בעצם שמאחורי האוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/08/2001 | 10:00 | מאת: יהודה

שלום רב, לבני בן השלוש היתה נפיחות וכאבים מאחורי האוזן וחום. בתחילה סברנו שזה חזרת אבל הרופא שלנו אבחן את זה כ"דלקת בעצם שמאחורי האוזן". הוא מטופל באוגמנטין וככל הנראה מצבו משתפר. 1) האם הרופא יכול לאבחן חד משמעית דלקת כזו ללא בדיקות נוספות כמו דם/צילום/מיפוי/סיטי וכדומה? 2) האם יש דרך לוודא שהדלקת חלפה כליל? 3) האם אפשר לדעת את הגורם לדלקת זו ואולי למנוע אותה בעתיד? 4) האם יש סיכוי שהיא תחזור שוב? 5) האם זה יכול לפגוע בשמיעה? 6) האם זה מדבק? מתנצל על כמות השאלות... יהודה.

27/08/2001 | 14:19 | מאת: ד"ר ארז בנדט

דלקת בעצם שמאחורי האוזן (עצם המסטואיד) היא סיבוך מסוכן של דלקת אוזן תיכונה. מקרים כאלה מגיעים לאשפוז ולפעמים אף לטיפול ניתוחי. בכל מקרה היה חייב לבדוק אותו רופא אאג או במיון ילדים באבחנה זו. אם רופא הילדים שלך איבחן בבטחון מסטואידיטיס וטיפל בו בקהילה בסירופ אוגמנטין בלבד הרי שיש לו "ביצים ענקיות" או ש.... עצתי - פנה לבדיקה ע"י מומחה אאג. לעיתים מדובר בדלקת אוזן חיצונית שהתפשטה לרקמות הרכות שמאחורי האוזן. מצב כואב אך לא מסוכן כמו מסטואידיטיס ורק מומחה עשוי לעיתים להבדיל בין השתיים. מכל מקום - אם ילדך בינתיים הבריא אז ייתכן כי בדיעבד לא יהיה ניתן לאבחן בוודאות.

28/08/2001 | 09:39 | מאת: יהודה

ראשית, תודה לך. שנית, רציתי לשאול: 1) איך מטפלים במסטואידיטיס בבית חולים (במקרה שלא נזקקים לניתוח)? 2) האם עכשיו, כשהתופעה חלפה, יש מקום לבדיקה אצל אאג? ושוב תודה, יהודה.

04/08/2002 | 13:08 | מאת: אתי ה

לד"ר שלום, בני בן 4.5 אובחן שיש לו דלקת שמאחורי האוזן (מסטואידיס) הוא עבר ניקור בבית חולים וקיבל אנטיביוטיקה דרך וריד (עם אישפוז). שאלתי היא האם זה יכול לחזור בעתיד ? והאם כל דלקת אוזניים צריך להיות עם יד על הדופק? האם ממולץ לעשות אטמי סילקון או ניתוח כפתורים? ואיך מקבלים את דלקת מאחורי האוזן? אודה לך על תשובתך. אתי

מנהל פורום אף אוזן גרון