טרכאוסטומי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/08/2001 | 19:24 | מאת: משה

שלום ד"ר, אבי עבר הכנסת צינור הנשמה דרך קנה הנשימה בצורה דחופה זאת מאחר ולאחר ניתוח הוא חדל לנשום. ניסו להכניס לו צינור דרך הפה ללא הצלחה ואז בלית ברירה פתחו לו פתח בצוואר להנשמה. פעולה זו גרמה לו לבצקת בדרכי הנשימה. נתנו לו אינהלציות. לאחר מכן רופא אף אוזן גרון המליץ לעשות פתח נוסף בגרון כיוון שטענו שהפתח שנעשה לו בצורה מהירה נעשה במקום גבוה מהמקום המקובל. לבסוף, לא נעשה לו פתח כיוון שהוא התחיל לנשום כמעט בצורה רגילה. האם יש השלכות לכך שהפתח שנעשה בגרון במקום לא מקובל יכול לגרום נזק בעתיד? ושאלה שניה מה לגבי מיתרי הקול? הוא מדבר בקושי. מודה על תשובה, משה

11/08/2001 | 10:57 | מאת: ד"ר ארז בנדט

משתמע שהאבא עבר פעולה דחופה שנקראת קוניוטומיה שבה מוחדר צנור דרך ממברנה בין מיתרי הקול לקנה. זוהי פעולה מהירה שמטרתה הצלת חיים. לצרך הנשמה לזמן ממושך יש להעביר את הקוניוטומיה לטרכאוטומיה - פתח בקנה עצמו מספר ס"מ נמוך יותר וזאת על מנת למנוע נזק למיתרי הקול. טרכאוטומיה היא ניתוח מבוקר יותר שאורך זמן ממושך יותר ולרוב לא יכול להעשות כפעולה דחופה. במקרה של האבא כנראה שויתרו על הפעולה מכיוון שהתחיל להגמל במהירות. אם אני מבין נכון, הצנור כבר הוצא והאבא נושם בדרך הטבעית. הצרידות יכולה להיות עקב ליקוי במיתרי הקול בגלל הקוניוטומיה הדחופה. יש להבדק ע"י רופא אאג כדי להעריך את תפקוד המיתרים. ייתכן והצרידות היא רק עקב בצקת וגירוי האזור ואז יש סיכוי לשיפור בעתיד הקרוב.

מנהל פורום אף אוזן גרון