פופילרי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/07/2001 | 09:27 | מאת: רותם

רציתי לקבל מידע בבקשה על גידול פופלרי-סיכוי החלמה וכו (בבלוטצ התריס)

20/07/2001 | 18:18 | מאת: ד"ר ארז בנדט

סרטן פאפילרי של בלוטת התריס הוא מבין הסרטנים ה"יותר טובים" שיש. אפשר לאמר, ואני מקווה שזה לא נשמע ציני, שאם כבר לחלות בסרטן אזי עדיף בסוג זה. האימרה המקובלת היא שלא מתים מסרטן פפילרי (כמובן שיש חריגים נדירים). זהו גידול שמתקדם באיטיות, לרוב ניתן לשלוט עליו ע"י כריתה של בלוטת התריס ובמידת הצרך של קשרי הלימפה בצוואר. המעקב אחר החולה נעשה ע"י בדיקות דם (רמות של תירוגלובולין) ומיפויים עוקבים. בעזרת מיפויים ניתן לדעת האם יש השנות או גרורות של הגידול ולטפל בהם אם ע"י ניתוחים חוזרים או, במידה רבה של יעילות, ע"י הזרקות של יוד רדיואקטיבי (מכיוון שהגידול קולט יוד באפן סלקטיבי וכך ניתן "להשמידו").

מנהל פורום אף אוזן גרון