פולסים באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/07/2001 | 14:30 | מאת: מירב

לכבוד ד"ר ארז בנדט שלום רב, אני סובלת מזה כחודשיים מפולסים (24 שעות) באוזן ימין, דבר שהחל לפני בערך כשנה בצורה חלשה ולעיתים רחוקות והפך לקבוע ואף החריף וגרם לירידה קלה ביותר בשמיעה. רופא אף אוזן גרון שלל אפשרות של בעיה באוזן. לדבריו מדובר בתת לחץ עורקי, כנראה עקב השמנה. (אני בת 30, גובה 165 ס"מ, משקל 87 ק"ג). הוא גם הוסיף שלא ניתן לעשות דבר בנושא וככל הנראה אמשיך עם הבעיה לכל החיים. יש לציין שהפולסים מתעצמים לפעמים עד כדי כאב חד באוזן. אני ידועה גם כסובלת מלחץ תוך גולגתי מוגבר (בבדיקה אצל הנוירולוג וכן לאחר צילומי CT, נאמר שהכל בסדר מבחינה זו. כמו כן נתגלה אצלי לחץ דם גבוה (היו לי ערכים 180/120), מטופלת מזה כחודש בכדורים להורדת לחץ דם: נורמיטן 50 מ"ג (Atenolol 50 mg) פעם ביום + דיזותיאזיד 12.5 מ"ג (DISOTHIAZIDE 12.5 mg) פעם ביום. הערכים ירדו לסביבות 130/100 בינתיים.

11/07/2001 | 09:04 | מאת: ד"ר ארז בנדט

נשמע מדבריך שאת סובלת משתי בעיות שיכולות לגרום לטינטון פולסטילי (דופק באוזן): יתר לחץ דם - בשליטה חלקית. לחץ תוך גלגלתי מוגבר שפיר (קשור להשמנת יתר). בררי עם הרופא שלך האם ניתן להחליף את הכדור המשתן (דיזותיאזיד) למשתן מסוג אחר שמוריד גם לחץ תוך גלגלתי = דיאמוקס. יש להיבדק ע"י רופא עיניים בשאלת בצקת של דיסקיות קרקעית העיניים (פפילאדמה). רצויה דיאטה רצינית - רצוי בפיקוח דיאטנית קלינית. עם זאת יש לשלול סיבות נדירות יותר שקשורות בבעיות בכלי הדם בצוואר/גלגלת ע"י האזנה לאיוושות על עורקי הצוואר/בגלגלת, דופלר של עורקי התרדמה. במידת הצרך ולפי התמונה הקלינית: MRI ורצוי MRA/MRV (שמדגים עורקים/ורידים) של המוח או CT אנגיו.

מנהל פורום אף אוזן גרון